При призначенні покарання суд врахував, що, перебуваючи на волі, чоловік може продовжити злочинну діяльність.

Хмельницький міськрайонний суд засудив до 4 років позбавлення волі жителя Кам’янець-Подільського району, якого раніше неодноразово обвинувачули у вчиненні грабежів. Про це повідомили у прес-службі Хмельницького міськрайонного суду.

«Так, судом встановлено, що обвинувачений маючи не зняті та не погашені судимості, на шлях виправлення не став, та вчинив новий умисний тяжкий злочин проти власності. В серпні 2018 року, керуючи транспортним засобом та рухаючись в напрямку села Розсоша,  наближаючись до лісосмуги, вступив у суперечку з пасажиркою, оскільки остання відмовилась вступити з ним в інтимні відносини. Як наслідок, чоловік вирішив  заволодіти її майном, тому наказав віддати усі цінні речі. Жінка, побоюючись за своє життя, віддала усі кошти, що були в сумці, а це 30 гривень та вистрибнула на ходу з автомобіля», - йдеться у повідомленні.

У суді додають, що при призначенні покарання суд врахував, що чоловік раніше неодноразово судимий за вчинення умисних злочинів, а саме двічі у 2008 році, 2015 та у 2018 році. Він на шлях виправлення не став і це дає підстави вважати, що, перебуваючи на волі, він може продовжити злочинну діяльність.

«З урахуванням доказів, суд призначив покарання в межах санкції частини 2 статті 186 КК України та на підставі частині 4 статті 70 КК України у виді позбавлення волі на срок 4 роки 1 місяць. Вирок чинності не набрав та може бути оскаржений», - повідомляють у прес-службі суду.

Джерело. 

2ogoloshenya