Не загубити, зберегти і примножити створену віками і глибоку за змістом перлину народної творчості – завдання фольклорного колективу.  Із цим завданням успішно впорався фольклорний колектив «Витоки» міського ліцею, створивши атмосферу обряду випікання весільного короваю.

Чисте звучання «коровайних» пісень, відтворення народної обрядодії, передвесільний «коровайних дух», - все це забезпечило творчому колективу «Витоки» II місце в обласному фестивалі фольклорних колективів «За сонячним колесом», який нещодавно відбувся в Хмельницькому. За перемогу змагались 24 фольклорних колективи (понад 480 вихованців) з 8 районів, 6 міст та 10 об’єднаних територіальних громад області.

До підготовки конкурсної участі творчого колективу долучилися його керівник  Наталія Кольцова, вчитель ліцею, вихованка гуртка вокального співу «Веснянка» Центру дитячої та юнацької  творчості Даріна Пшенична, учениця школи-інтернату «Славутинка», заступник директора ЦДЮТ Валентина Солярик, керівник гуртка «Веснянка» Ольга Ділайчук.

Джерело. 

2ogoloshenya