У січні 2019 року послугами Кам’янець-Подільського міського центру зайнятості скористалися 1245 безробітних громадян.

В базі даних міської служби зайнятості налічувалось 312 вакансій. Завдяки співпраці з роботодавцями та сприяння служби зайнятості 48,7% вакансій було укомплектовано.

Більше 80% вакансій, наданих в службу зайнятості, припадає на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії металообробки, будівництва, транспорту,  сфери торгівлі та послуг. Затребувані бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням міської служби зайнятості, становила  162 особи, в тому числі 50 осіб зареєстрованих безробітних. Крім того, 25 осіб були залучені до робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням центрів зайнятості 41 особа проходила професійне навчання.

З початку року 154 роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в місті.

Послугами центру зайнятості міста скористалися 35 демобілізованих військовослужбовців - учасників антитерористичної операції, які набули статус безробітного. Охоплено професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації 1 особу.

На обліку перебувало 7 безробітних з числа вимушено переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Забезпечено роботою службою зайнятості 1 особа.

Серед безробітних 57,5% складали жінки, 40% – молодь віком до 35 років, майже кожен третій належав до осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 15,3% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу із безробіття 990 осіб.

До відома: станом на 1 лютого 2019 року актуальними були 134 вакансій, на одну вакансію претендувало 8 безробітних, кількість зареєстрованих безробітних становила 1107 осіб, в тому числі 30 військовослужбовців-учасників АТО та 6 осіб з числа внутрішньо переміщених.

Джерело. 

2ogoloshenya