Вже протягом двох років НПП "Подільські товтри" перебуває в кризовій ситуації. Сьогодні, 16 січня  ця криза досягла свого апогею.  Вранці представники громадської організації "Національні дружини" навідалися до офісу установи з метою нарешті таки поспілкуватися з в.о. директора парку Олександром Оцишеним.

Нагадаємо, під час зборів трудового колективу, які відбулися місяць тому Олександр Оцишен відмовився від спілкування як з власним колективом так із представниками громадської організації, навіть незважаючи на те що ініціатором проведення зборів був губернатор Хмельницької області Вадим Лозовий.

Детальніше у відео:

Список запитань, які представники громадської організації хотіли поставити керівнику установи доповнився питанням стосовно нещодавнього рішення Олександра Оцишена затвердити акт службового розслідування, ініційовано ним щодо інспектора ПЗФ НПП "Подільські товтри" Валерія Андрейцева. Як з'ясувалося, чоловік, відповідно до підписаного Олександром Оцишеним документу, отримав догану, фактично за те, що боровся з браконьєрством на Дністрі.

Нагадаємо, 13 грудня інспектор разом із колегами з НПП "Хотинський" зняли та описали браконьєрські сітки несподівано до них навідався Чернівецький рибоохоронний патруль. 

Детальніше у відео:

Провідний інженер з охорони тваринного світу  НПП "Хотинський" Ігор Термена, який перебував разом в той день з Валерієм Андрейцевим на місці події також вважає, що керівництво Подільських товтр має зв'язки з Чернівецьким рибоохоронним патрулем. А на запитання, чи можлива така ситуація в його парку, Ігор Термена переконаний що ні.

Що ж стосується самої розмови, в кабінеті в.о. директора то як виявилося Олександр Оцишен не бажав йти на діалог, не вважав за потрібне пояснювати підлеглим свої рішення та радив звертатися до суду та поліції.

Доведені до відчаю діями свого керівництва працівники парку продовжували запитувати й про інші, як  вони вважають  зловживання Олександра Оцишена та його заступниці Валентини Стельмах. Про надбавки до зарплатні, про звільнення, про працівників привидів та накладені на установу величезні штрафи.

Натомість керівництво парку не бажаючи вислухати працівників установи на допомогу викликали особу без якої не відбувається ні один скандал в Кам'янці-Подільському. З етичних причин ми не називатимемо її ім'я.  Жіночка  одразу почала погрожувати інспектору звільненням з роботи. Дивно було спостерігати за ручним розрульованням скандалу особою фактично з вулиці при цьому керівництво НПП подільські товтри раділо її появі .

Проте  шоу за її участі тривалого недовго. Через декілька хвилин всі учасники розмови надали свої пояснення працівникам поліції.

Напевно в Міністерстві екології та природних ресурсів України взагалі забули про існування камянецького парку адже за такий тривалий час кризи чиновники повинні були втрутитися в ситуацію. Чи ще довго триватиме безлад в установі невідомо, проте вже остаточно зрозуміло, що терпіння в працівників парку не залишилося.

2ogoloshenya