Як повідомляє прес-служба КП "Міськтепловоденергія" основними джерелами безпосереднього впливу на навколишнє середовище є 4 димові труби від кожного з котлів станції.

Вони створюють викиди пари і димових газів. Незначний білий дим, що йде із труб є ніщо інше, як пара, що в  допустимій нормами кількості містить концентрації умовно-шкідливих речовин в атмосферному повітрі, які згідно аналізів Департаменту екології та природних ресурсів  №03/1-2625 від 02.06.18р. складають:

-  діоксиду азоту  - 0,015 мг/м3 (0,075 частки ГДК));

-  вуглецю оксиду - 0,8 мг/м3 (0,16 частки ГДК);

-  речовин , суспендованих твердих частинок  - 0,1 мг/м3 (0,2 частки ГДК)

Таким чином, вплив Кам’янець-Подільської ТЕС з модулем ORC потужністю  1,8МВт  на навколишнє середовище, на клімат, мікроклімат, на водне середовище, ґрунт, рослинний і тваринний світ, навколишнє техногенне середовище, за висновками ряду експертиз  — відсутній. Система очищення димових газів повністю забезпечує  вимоги норм з охорони навколишнього середовища.

Завдячуючи роботі нової ТЕС кам’янчани зможуть на протязі року мати гаряче водопостачання та тепло в домівках під час опалювального періоду без жодного ризику для здоров’я і довкілля.

2ogoloshenya