Цьогоріч до акції одночасного виконання колядки "Нова радість стала" приєднаються не лише міста України, а й Польщі та Німеччини.

"Нова радість стала" - одна з найвідоміших українських колядок, що поєднала в собі найкращі елементи релігійного і народного колядування. Саме її 3 роки тому обрали для всеукраїнської акції одночасного співу організатори Всеукраїнського фестивалю вертепів "Вертеп-фест", що відбувається у Харкові напередодні Старого нового року.

- Традиція проведення загальноміської коляди в нашому місті була вже давно, - каже директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема.

- Завжди у різдвяні свята ми закликали кам’янчан виконати колядку "Нова радість стала". Торік ми дізналися про загальноукраїнську акцію і відразу ж приєдналися до неї. Тому що виконувати спільну колядку разом з усією Україною - це ще більше надихає і створює справжню спільну атмосферу різдвяного настрою.

Колядувати у Кам’янці будуть 9 січня о 16.00.

Цього року до акції приєднується молодь з Німеччини і Польщі. Коляду співатимуть у Варшаві, Прошовіце та Кракові, а також у Берліні та Мюнхені.

Джерело. 

2ogoloshenya