Сьогодні в Кам'янці-Подільській міській раді відбулася екстрена нарада стосовно надзвичайної ситуації, яка сталася в новорічну ніч в сквері Лебедине озеро.

Нагадаємо, 1 січня об 00:01 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про запах нафтопродуктів та маслянисту плівку на поверхні води. Рятувальники які прибули на місце витягли семеро птахів з водойм та змили з них нафтопродукти. Проте в  результатів ураження небезпечною речовиною п'ятеро із птахів них загинули.

Як зазначив заступник міського голови Сергій Бабій 2 січня було зафіксовано збільшення викидів небезпечної речовини у воду.

Було прийнято рішення очистити нафтові плями за допомогою солом’яних тюків, які вбирають нафтопродукту, а також закупити абсорбуючу суміш в місті Дніпро. Додатково міський голова Михайло Сімашкевич поставив вимогу повідомити всі надзвичайні служби області та відібрати воду для аналізу.

На самому Лебединому озері відчувається різкий запах нафтопродуктів, а малочисельні туристи та мешканці міста спостерігають як нафтові плями розходяться по всій водоймі.

За останньою інформацією військовослужбовці центру розмінування, які були залучені до пошуку місця зберігання ємкостей з небезпечною речовиною встановили їх ймовірне місце розташування. Як показав бомбошукач територія складає 100 квадратних метрів на відстані близько 10 метрів за сценою парку Героїв Євромайдану.

 

2ogoloshenya