Таким був 2018 рік в огляді журналістів газети "Вечірній Кам'янець". А що Вам найбільше запам'яталося в році що минає пишіть в коментарях під цим відео.

ПРИЇЗД МАРИНИ ПОРОШЕНКО

13 лютого до Кам’янця-Подільського із робочим візитом завітала дружина Президента України Марина Порошенко. Перша леді країни в рамках візиту провела зустріч із представниками місцевого самоврядування Хмельниччини, а також ініціювала старт створення 26-ти інклюзивно-ресурсних центрів у регіоні на рівні територіальних громад.

ПОШКОДЖЕННЯ РОКУ

На День святого Валентина часткового обвалилася Кам'янець-Подільська фортеця. Незважаючи на всі запевнення, що реставрацію вдасться закінчити ще в цьому році, мур головного символу міста так і не відремонтували.  

ЛІКВІДАЦІЯ РОКУ

у 2018 році перші плоди принесла місту медична реформа. Комунальне підприємство "Кам'янець-Подільська міська стоматологічна поліклініка" припинило своє існування шляхом ліквідації.

РЕКОРДИ РОКУ

2018 рік видався багатим на рекорди. 21 квітня на День відкриття ювілейного 10 туристичного сезону  – 200 осіб в середньовічних костюмах одночасно взяли участь у масовому танці. А вже через місяць на День міста було встановлено ще два рекорди – найбільший живий, та найбільший металевий герб Кам'янця-Подільського.  

У 2018 році місто втратило чотирьох кам'янчан які захищали Україну на східних рубежах нашої країни. Вічна їм пам'ять!

ВІДКРИТТЯ РОКУ

20 травня, в Кам’янці-Подільському відбулося довгоочікуване відкриття оновленого міського будинку культури. На його ремонт було витрачено 21 мільйон гривень, із них 19 мільйонів з державного та обласного бюджетів, які для округу вдалося залучити завдяки клопотанню народного депутата Володимира Мельниченка. Будинок культури оснащено дороговартісним надсучасним, світловим, музичним та відео обладнанням.

ПОЛІТИКА

У 2018 році Кам'янець-Подільський відвідали лідер ВО Батьківщина Юлія Тимошенко та лідер опозиційного блоку Юрій Бойко.

РЕМОНТ РОКУ

У травні розпочався, а в листопаді закінчився перший етап капітального ремонту "Тещиного язика". Завдяки роботі народного депутата України Володимира Мельниченка саме на цей відрізок автотраси Житомир Чернівці було спрямовано 186 млн гривень. Остаточне завершення робіт заплановано на 2019 рік.

ПОЖЕЖА РОКУ

2 червня сталася пожежа в недобудованому готелі Україна. Внаслідок пожежі було знищено всю покрівлю будинку. 

ЕКОЛОГІЯ

У 2018 році в Кам'янці-Подільському гостро постало питання екології. 22 червня сталася масова загибель риби в річці Смотрич. Окрім цього протягом всього року громада міста вимагала аби підприємство ПАТ "Гіпсовик" зупинило свою роботу через шкідливі викиди. Проте керівництво заводу, яке активно підтримують свободівці, і далі продовжує травити мешканців міста

ЕНЕРГЕТИКА

3 липня у Кам’янці-Подільському відбулося урочисте відкриття першої в Україні, третьої в Європі та п’ятої у світі новітньої біо-теплоелектростанції. Ціна проекту склала 10 мільйонів доларів. Реалізувати цей інноваційний завдяки співпраці народного депутата України Володимира Мельниченка із міською владою та урядовцями.

ШОК РОКУ

6 липня мешканців міста шокувало самогубство жінки на Мосту Лань, що біжить. На жаль медики не змогли її врятувати. А вже через тиждень в будинку по вул. Пушкінській молодий 21-річний хлопець на гранті ревнощів жорстоко задушив свою 32 річну співмешканку. Вбивця визнав свою вину. Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років

ВІЗИТ ПРЕМ'ЄРА

4 жовтня до Кам'янця-Подільського з робочим візитом завітав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Керівник українського уряду перевірив хід виконання робіт на "Тещиному язиці", а згодом в Кам'янці-Подільському прем'єр-міністр провів нараду з питань безпеки дорожнього руху.

100 РОКІВ К-ПНУ

22 жовтня Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка відзначав 100-річчя від дня свого заснування.

КОНКУРС РОКУ

3 листопада в сесійні залі Кам'янець-Подільської міської ради відбувся Конкурс з пасажирських перевезень, на якому було визначено імена перевізників які будуть обслуговувати кам'янчан протягом найближчих п'яти років.

БЕЗПЕЧНЕ МІСТО

У 2019 році завдяки наполегливій роботі народного депутата України Володимира Мельниченка та міського голови Михайла Сімашкевича вдалося залучити до міста 15 мільйонів євро. Кам'янець-Подільський було включено до переліку міст де буде реалізовано проект Безпечне місто. Реалізація проекту розпочнеться в наступному році.

ПЕРЕМОГА РОКУ

21 грудня, наглядова рада конкурсу Молодіжна столиця Україна серед 10 предентетів  обрала Кам'янець-Подільський столицею України-2019.

Таким був 2018 рік в огляді журналістів газети "Вечірній Кам'янець". А що Вам найбільше запам'яталося в році що минає пишіть в коментарях під цим відео.

Колектив нашої газети бажає Вам у наступному році здійснення всіх Ваших найзаповітніших мрії і звичайно миру для нашої країни. З новим роком дорогі наші читачі.

2ogoloshenya