Серед десяти міст-претендентів звання молодіжної столиці виборов древній Кам'янець. Учора, 21 грудня, наглядова рада конкурсу обрала наше місто Молодіжною столицею України-2019.

Основний меседж презентації кам’янчан звучав так: «Історія творить майбутнє». Під час свого виступу вони розповіли про основні напрямки, які було впроваджено в місті за останній рік – це і створення молодіжного центру «Лавка», і затвердження плану дій в рамках ініціативи «Юнісеф» «Громада дружня до дітей та молоді» та отримання статусу кандидата, і культурно-освітня акція «Я – студент туристичного міста, яка стала кращою практикою молодіжної роботи в Україні, інші проекти.

Захищали презентацію в Києві заступник міського голови Вадим Савчук, заступник завідувача відділу молоді та спорту Лілія Шкира, голова організації ГО "Студентське самоврядування К-ПНУ імені Івана Огієнка" Олександр Марчук, голова ГО «Кам’яний острів» Тетяна Сметанюк, представник Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника Андрій Павловський. У підготовці конкурсу взяли участь також директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема, член організаційного комітету проекту «Присяга 1919» Дмитро Бабюк, режисер, голова ГО «Ініціатива & Розвиток» Андрій Заєць та члени Молодіжної ради міста.

За звання переможця та статус "Молодіжна столиця України-2019" змагалися 10 міст: Івано-Франківськ, Кам'янець-Подільський, Кременчук, Луцьк, Маріуполь, Одеса, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Чернігів.

Джерело. 

2ogoloshenya