Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Зараз зростання інтересу до лікування п'явками в усьому світі не випадкове. Цілющі властивості цих створінь відомі людству уже понад 20 століть. Про чудодійні властивості лікувального засобу, який дала нам природа – гірудотерапію (лікування медичними п’явками) розповідає завідувачка неврологічного відділення Камянець-Подільської міської поліклініки №1 Людмила Іванівна Турлай.

- Медичні п'явки застосовували ще єгипетські фараони, про них згадується в Біблії та Корані. П'явок використовували відомі давньоримські лікарі Гален та Аецій. Під час війни відомий лікар Пирогов ставив пораненим до 100 п'явок на великі рани та переломи, чим рятував сотні солдатів від інфекції та больового шоку.

Гірудотерапія носить ще назву «гірудорефлексотерапія», тому що з давніх часів у Китаї використовували кровопускання з акупунктурних точок. В даному випадку п'явка проводить кровопускання в рефлексогенній зоні (точці), тож цих тваринок ще називали «живою голкою».

Цей метод має свої переваги перед іншими. Справа в тому, що п'явка має безліч лікувальних властивостей. Це єдиний живий комплекс, який надає універсальний вплив: кровопускання, яке відіграє роль в місцевому знятті набряку, застою крові і місцевим поліпшенню кровопостачання цієї зони. На рівні всього організму він стимулює процеси кровотворення і відновлення крові за рахунок контрольованої крововтрати. Паралельно відбувається обмін кисню і вивід шлаків.

На рівні мікросистеми місцевого кровообігу поліпшується лімфоток, венозна система, капілярне русло. Відбувається корекція глибоких порушень обміну на даній ділянці. На місці постановки п'явок поліпшується венозний відтік крові.

Сама п’явка – унікальний організм, який має 5 пар очей, є гермафродитом, вловлює інфрачервоні промені, сама знаходить проблемні місця на тілі людини - так звані «патогенні зони» - і виступає в якості лікаря цієї зони. П’явка відчуває зони з застоєм крові, оскільки вони (зони) мають інше біоелектричне випромінювання, яке тваринку притягує.

Слина п’явки має багатий склад, в ній міститься більше 150 біологічно активних ферментів, але найбільше досліджено приблизно 20. Докладно вивчений компонент слини - гірудин, що розріджує кров, саме від нього і пішла назва методу – гірудотерапія.

Ефект від гірудотерапії зберігається до півроку за рахунок пригнічення тромбіну, який впливає на агрегацію тромбоцитів, тобто їх склеювання. Зв'язування тромбіну гальмує процес згортання крові. Дестабілаза зменшує утворення фібринових згустків, що відкладаються в атеросклеротичних бляшках і є причиною застою крові і утворення тромбів. Завдяки цьому можна говорити про антиатеросклеротичну дію п'явок. Так звані делін і еглін - це фракція речовин, які проявляють протимікробну дію і діють за принципом антибіотиків.

Також доведена користь лікування п'явками при порушенні обмінних процесів, цукровому діабеті, синдромі Рейно. Загальновідомий факт, що постановка п'явки на зону травми, гематоми, набряку після розтягнень має позитивний вплив на процес відновлення.

Гірудотерапія допоможе і при серцево-судинних хворобах: гіпертонії, ішемії, стенокардії, передінфарктному стані, після інфарктів, при серцевій недостатності, міокардитах, гіпертрофії, трофічних виразках.

За допомогою п'явок успішно лікуються захворювання дихальної системи: пневмонії, бронхіти, бронхіальна астма, а також хвороби шлунково-кишкового тракту: гастрити, гастродуоденіти, рубці шлунка після виразкової хвороби, симптом роздратованого кишечника, запори, цироз печінки. У класичній хірургії гірудотерапія використовується для поліпшення харчування і приживлення тканин, зняття набряків, профілактики спайок і прискорення відновлення в післяопераційний період.

П'явки успішно застосовуються в урології при хронічному пієлонефриті, кісті нирок, паранефриті, парауретриті, хронічному простатиті, аденомі простати, чоловічому безплідді, гідроції.  Також їх використовують при хворобах опорно-рухового апарату: всіх видах травм, остеохондрозах, грижах.

У ЛОР-патології за допомогою цього методу успішно лікується неврит слухового нерва, отосклероз, стареча туговухість, гайморити, синусити. У дерматології п'явки застосовують при екземі, псоріазі, склеродермії, очаговому нейродерміті. П'явки застосовують для лікування всіх запальних захворювань придатків у гінекології: аднексити, фіброміоми, ендометріоз, клімактеричні порушення, бартолініт, альгодезменорея.

Але є і абсолютні протипоказання до гірудотерапії: це захворювання крові, пов'язані з порушенням згортання крові, гемофілія, геморагічний діатез. Відносні протипоказання - онкологія, вагітність, туберкульоз, психічні хвороби, гострий гепатит, виразкова хвороба з кровотечею.

Ще один метод покращення власного здоров'я хочу порадити жінкам, коли настає період менопаузи. У цей час вже не відбувається щомісячного очищення крові, що негативно впливає на стан організму. Оптимальним та легкодоступним методом можуть стати медичні п’явки. Рекомендується проводити сеанс гірудотерапії один–два рази на рік. Роблять 6-8 сеансів приставки п’явок, міняючи місця (на шиї, за вухами, на попереку). П’явки забезпечать не тільки необхідне згортання крові, але й впорснуть у кров ферменти, які мають омолоджувальний ефект».

Нагадаю, що сеанси гірудотерапії можна пройти у фізіотерапевтичному відділенні (колишня водолікарня) Кам`янець-Подільської міської поліклініки №1.

На данном изображении может находиться: 1 человек, стоит и растение

Джерело. 

2ogoloshenya