Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Як повідомляє прес-служба Кам‘янець-Подільського лісгоспу на території користувачів мисливських угідь ДП “Кам’янець-Подільське лісове господарство”, що розташовані в господарській зоні Національного природного парку “Подільські Товтри”, з 17 листопада проводиться регуляція чисельності лисиці звичайної.

Вже за перші два виходи в Кам’янець-Подільському районі добуто 86 цих шкідливих хижаків, а в Чемеровецькому районі – 42. Голови відстріляних лисиць спеціалістами Держспоживслужби відпрепаровані і направлені на дослідження до Хмельницької регіональної лабораторії ветеринарної медицини.

Перші аналізи відібраного матеріалу виявили високий процент хворих на сказ тварин. Тому з метою оздоровлення епізоотичної ситуації на території природно-заповідного фонду заходи з регулювання чисельності триватимуть до січня 2019 року включно. Вони проводяться з обов’язковим попереднім погодженням місць проведення відстрілу з мисливствознавцем лісгоспу та із залученням представників державної лісової охорони, НПП “Подільські Товтри”, Державної екологічної інспекції, Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування і правоохоронних органів.

2ogoloshenya