Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Такий вирок прийняв Хмельницький апеляційний суд.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Хмельницького апеляційного суду винесла вирок за апеляційними скаргами на вирок Чемеровецького районного суду. Це справа жахливої дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 12 жовтня 2016 року.

Тоді, нагадаємо, на так званому «тещину язиці», що поблизу Кам'янця-Подільського, водій вантажного автомобіля «DAF», громадянин Молдови, допустив занос напівпричепа з подальшим виїздом на зустрічну смугу руху, де відбулося зіткнення з маршруткою «Мерседес Спрінтер».

Внаслідок аварії загинуло четверо пасажирів, ще шестеро людей отримали тяжкі тілесні ушкодження. Зазнали травм ще семеро пасажирів. Водія вантажівки взяли під варту, а в 22 грудня 2017 року Чемеровецький районний суд визнав винним його в ДТП і призначив сім з половиною років тюрми. В апеляційному суді адвокат засудженого просив визнати його підопічного не винним, оскільки, на його думку, вирок Чемеровецького суду вважає незаконним, необґрунтованим та невмотивованим, таким, що ухвалений з порушенням вимог норм матеріального та процесуального права.

Колегія суддів розглянула справу і… змінила вирок. «Додали» термін ув’язнення. Водія з Молдови позбавили волі на дев’ять років. Цивільні ж позови потерпілих відправили ж на новий розгляд. Вирок набрав законної сили. Але, як йдеться у ньому: «може бути подана касаційна скарга безпосередньо до Верховного суду протягом трьох місяців з дня його проголошення, а засудженим, який тримається під вартою, - в той самий строк з дня вручення йому копії судового рішення».

Джерело.

2ogoloshenya