За даними Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ, протягом минулого тижня в Хотині зареєстрували 59 випадків недуги.

Це найвищий показник в області."12 листопада до інфекційного відділення райлікарні з цією недугою звернулися ще шість осіб. Усі з Рукшина, який є на сьогодні епіцентром захворюваності на кір у районі. Четверо з них – діти. У дорослих перебіг хвороби ускладнений пневмонією", – повідомила районний інфекціоніст Алла Яковенко.

Поодинокі випадки кору, за її словами, зафіксовано також у Хотині, Ширівцях, Недобоївцях, Ставчанах, Данківцях, Клішківцях, Грозинцях. Крім того, в Чернівцях зафіксували 43 випадки за тиждень, Сокирянському районі – 17, Путильському –16, Вижницькому – 9, Сторожинецькому – 8, Кельменецькому – 7, Глибоцькому – 5, Кіцманському – 4, Новоселицькому – 1.

Лікарі вкотре наголошують, що хвороба вкрай небезпечна для тих, хто немає від неї щеплення. Закликають батьків перевірити відомості про вакцинацію дітей і, за потреби, зробити щеплення, яких не вистачає. Запевняють, запас вакцини в районі достатній. У разі контакту з хворим на кір негайно зверніться до лікаря. Якщо дитина контактувала з хворим на кір, вона має отримати вакцинацію проти кору протягом перших 72 годин.

Джерело.

2ogoloshenya