Впровадження новітніх технологій, зміни в суспільних та економічних відносинах зумовлюють підвищений інтерес до становлення особистості та самовдосконалення. Згідно з соціологічними дослідженнями, найбільш успішними на ринку праці в майбутньому будуть фахівці, які вміють навчатися впродовж життя, критично мислити, ставити цілі та досягати їх, працювати в команді, володіти іншими сучасними вміннями. Тому служба зайнятості не стоїть осторонь цього процесу та є активним учасником заходів для учнівської та студентської молоді, використовуючи сучасні підходи та методики.

Начальником відділу активної підтримки безробітних Семенюк Наталією та фахівцем з профорієнтації Нечитайло Лесею Кам’янець-Подільського міського центру зайнятості  було розроблено комплексні профорієнтаційні заходи для учнів шкіл, які навчаються за стандартами Нової Української Школи.

7 листопада в ЗОШ №6 для учнів 11 класу був проведений інтерактивний профорієнтаційний захід «Путівник сучасної профорієнтації». Його складові - презентація  комп’ютеризованих профорієнтаційних методик та проектів «Путівник сучасної профорієнтації», семінар з техніки пошуку роботи «Складання резюме та відеорезюме», тестування за методикою ОДАНІ. Учні під час спілкування з фахівцями центру зайнятості проявляли свої комунікативні здібності, творчість та інноваційність, критичне мислення та креативний підхід до поставлених завдань. Тому  час, відведений на проведення заходу, пролетів швидко та корисно для всіх учасників спілкування.

Начальник відділу активної

підтримки безробітних                                                                Наталія Семенюк

2ogoloshenya