Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно жителя Кам’янець-Подільського району по факту незаконної порубки дерев у лісі, вчиненій на території природно-заповідного фонду та незакінченому замаху на крадіжку деревини, чим завдано шкоду інтересам держави.

Про це повідомив заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар.

Встановлено, що в 2018 році перебуваючи поблизу одного із сіл Кам’янець-Подільського району, місцевий житель вчинив незаконну порубку дерев в лісі, що знаходиться на території природно-заповідного фонду та належать Комунальному підприємству Кам’янець-Подільської районної ради "Надра Кам’янеччини". Зокрема, він всупереч встановленому порядку порубки лісу, без лісорубного квитка, умисно здійснив незаконну порубку 4 дерева породи "Дуб" об'ємом 1,11  м3.

Своїми умисними діями порушник спричинив шкоду державному підприємству "Кам’янець-Подільське лісове господарство", яка за розрахунками, відповідно до додатку № 1 до Постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 року №541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» становить 4968 грн.

Крім того, того ж дня, вказаний місцевий житель реалізуючи свій злочинний умисел спрямований на крадіжку колод дерев породи дуб, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, за допомогою заздалегідь заготовленої бензопили порізав три дерева породи дуб на 27 колод, однак свій злочинний умисел на таємне викрадення чужого майна не довів до кінця з причин, що не залежали від його волі, не вчинив всіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця так як був викритий на місці злочину лісником комунального підприємства.

За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури та в результаті належно проведених слідчих (розшукових) дій працівниками слідчого відділення Кам’янець-Подільського РВП Кам’янець-Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області зібрано достатню кількість доказів  та завершено досудове розслідування.

Обвинувальний акт за ч.1 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у лісі, вчинена на території природно-заповідного фонду) та за ч.3 ст.15 ч. 1 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка) направлено до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду для розгляду.

За інформацією Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури.

2ogoloshenya