Нещодавно для 28 учителів 4-х класів нашого міста, які у 2019-2020 н.р. працюватимуть в 1-х класах Нової української школи, розпочалась І (очна) сесія навчання, яку проводить Аліна Оксанюк, методист НМЦ, педагог-тренер.

Відкриття сесії відбулось в актовій залі ЗОШ № 16. З вітальним словом до присутніх звернулась Світлана Залевська, завідуюча науково-методичним центром.

Позитивні емоції педагогам додали маленькі НУШівці – учні першого класу ЗОШ №16 (вчитель Данилко Ольга), які у віршованій формі розповіли про нову українську школу та висловили свої побажання учителям.

На відкритті були присутні Ніколайчук В’ячеслав, директор ЗОШ № 16, та Ковальчук Людмила, заступник директора школи.

У перший день навчання учителі знайомились із Концепцією Нової української школи. Цікаві форми та прийоми роботи допомогли педагогам визначити виклики, які стоять перед початковою школою та чинники якісної початкової освіти, мету і головні компоненти НУШ.

Другого дня педагоги опрацювали теми «Нові професійні ролі і завдання сучасного вчителя в контексті Концепції НУШ» та «Особливості розвитку дітей 6-7 річного віку».  Вправи «Картинна галерея», «Пошук скарбів», «Ти мені – я тобі», вправи-енергізатори, руханки сприяли якісному та ефективному засвоєнню опрацьованих тем.

Джерело.

2ogoloshenya