Одноденний тренінг з деінституціалізації, що розпочалася в Україні з ухвалення Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки та заходів з організації її І-го етапу, відбувся нещодавно в Кам’янці-Подільському.

Тренінг провела заступник директора – начальник відділу соціальної роботи міського Центру СССДМ Еліна Ковтун  для фахівців із соціальної роботи Кам’янець-Подільського району. Учасники розглянули існуючу практику допомоги дітям та сім’ям вразливих категорій, вплив інституційного догляду на розвиток дитини та соціалізацію особистості, а також сучасний стан системи інституційного догляду та виховання дітей в Україні.

Фахівці ознайомилися із сутністю процесу деінституціалізації та її складовими, умовами ефективного впровадження реформи, новими послугами для дітей та їх сімей в громаді, у тому числі формами альтернативного догляду, що потрібно буде створювати відповідно до потреб  громади. Наприкінці зустрічі кожен мав змогу визначити свою роль у процесі деінституціалізації як фахівця, мешканця громади та просто людини. Усі матеріали тренінгу були надані його розробником – благодійною організацією «Надія і житло для дітей» в Україні.

Джерело.

2ogoloshenya