Для призначення субсидії єдиний соціальний внесок має бути сплачено не менше ніж за три місяці у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

Законом України 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування» передбачено право на добровільну сплату єдиного внеску, зокрема  можливість одноразової сплати ЄСВ за попередні періоди. Сума сплаченого ЄСВ за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладання договору, помножений на коефіцієнт 2.

(3723 грн х 22% х 2 = 1638,12 грн)

Для цього необхідно звернутися до найближчого сервісного центру Пенсійного фонду України та на підставі документів, що засвідчують особу та підтверджують реєстраційний номер облікової картки платника податків отримати довідку за формою ОК-5 (ОК-7) (завантажити адреси сервісних центрів ГУ ПФУ додаються).

Договір про добровільну участь незастраховані особи укладають з  територіальними органами Державної фіскальної служби за місцем свого проживання (завантажити адреси територіальних органів ДФС додаються).

Для укладення договору необхідні такі документи:

-    заява;

-    документ, що посвідчує особу;

-    довідка про присвоєння ідентифікаційного номера;

-    копія трудової книжки (за наявності);

-    довідка за формою ОК-5 (ОК-7).

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Роздрукувати форму договору про добровільну участь можна на таких інформаційних ресурсах:

https://www.pfu.gov.ua/35069-dobrovilna-uchast/

http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0508-15/page3

 

Головне управління Пенсійного фонду

України в Хмельницькій області

2ogoloshenya