Як з’ясувалось, житель Дунаєвецького району не просто виготовив небезпечну «іграшку», а й носив пістолет з собою і навіть погрожував ним селянам, з якими мав конфлікти.

Під час санкціонованого обшуку в будинку у жителя села Рудка працівники Дунаєвецького відділу поліції виявили та вилучили саморобний пістолет.  52-річний чоловік у своєму будинку незаконно зберігав саморобну зброю та погрожував нею людям. У ході проведення санкціонованого обшуку працівники Дунаєвецького відділу поліції на домогосподарстві 52-річного жителя села Рудка в будинку виявили саморобний вогнепальний пістолет.

За висновком експерта, вказаний саморобний пристрій є вогнепальною зброєю — «одноствольним гладкоствольним дульнозарядним пістолетом із ґнотовим запаленням, виготовленим саморобним способом, який є придатним для проведення пострілів». Також працівники поліції з’ясували, що чоловік через неприязні відносини погрожував саморобним пістолетом жительці сусіднього села. Наразі чоловікові вже оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 129 «Погроза вбивством», ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та ч. 1 ст. 263-1 «Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї»  Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке йому може загрожувати, — до 7 років позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають.

Джерело.

2ogoloshenya