Стартував ІХ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді

18 жовтня в Кам’янець-Подільському ЗЗСО №11 відбулося урочисте відкриття ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Захід проводився на виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року №928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» та листа Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти від 04.10.2018 №812.

Метою свята було вшанування творчої спадщини видатного сина українського народу, виявлення творчо обдарованої молоді, розвиток їх творчого потенціалу, виховання у підростаючого покоління українців поваги до культури і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні. Учні школи під керівництвом учителів української мови і літератури Омельчук І.В. та Орлянської О.А.  провели урочистий захід про життєвий та творчий шлях Т. Шевченка, використавши поетичні твори Кобзаря та поезію, присвячену рідній мові й любові до України. Після урочистої частини школярі 5-9 класів виконували завдання І (шкільного) етапу конкурсу.

 

Заступник директора

з навчально-виховної роботи                                    Омельчук І.В.

43

44

2ogoloshenya