Сподіваємось, що наведені факти, документи, результати голосування, прямі мови допоможуть кам'янчанам дійсно побачити хто каже правду, а хто просто маніпулює інформацією і водночас гарно проводить канікули та заробляє великі гроші.

Нещодавно колишня представниця партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка, а нині "свободівка", та ще й помічниця депутата, та ще й працівниця ПАТ "Гіпсовик", Ірина Шелепницька опублікувала в себе на сторінці в Facebook відео під назвою  "ЗЛОЧИН, ПІДСТАВА, ПОЛІТИЧНЕ ПЕРЕСЛІДУВАННЯ".

З ОПОЗИЦІЙНИХ ДО ПРОВЛАДНИХ: ШЛЯХ МІСЦЕВОЇ "СВОБОДИ" 

Справа в тому, що в у серпні в міській раді було зареєстровано заяву, в якій пані Ірина просить надати дозвіл на отримання земельної ділянки розміром 10 сотих, за адресою вул Тімірязева, біля будинку номер 82 Б.

Виявилося, що помічницю депутата Михайла Посітка просто підставили.

Ми щиро сподіваємося, що "свободівцям" таки вдасться вийти на тих людей, які так безсоромно підставили пані Ірину, однак пам'ятайте, що в ході слідчих дій, головне – не вийти на самих себе.

Але в цій, дещо комічній історії, дивує те, як представники партії "Свобода" та їхні прихильники щиро вірять в те, що проти них ведеться боротьба, здійснюється політичне переслідування опозиції. Але насправді це все тільки добре зіграна вистава. 

Ми проаналізували рішення сесій міської ради в яких так чи інакше фігурували депутати від фракції ВО "Свобода", а  таких, повірте, виявилося чимало. В результаті цього аналізу ми отримали висновок який нас аж ніяк не здивував: найбільш провладними депутатами в міській раді, як у вже згаданому нами анекдоті, виявилися самі "свободівці".

"СВОБОДА" ТА ПАТ "ГІПСОВИК"

Вже не раз у наших публікаціях з'являлася інформація про зв'язок між керівництвом підприємства ПАТ "Гіпсовик" та депутатами Кам'янець-Подільської міської ради від політичної сили ВО "Свобода". Сьогодні ми просто підсумуємо все сказане раніше.

ПАТ "ГІПСОВИК" – підприємство яке спеціалізується на виробництві вапна та гіпсових сумішей. З 1997 року, коли відбувся перезапуск підприємства, його очолює Володимир Ілліч Постовий, який є членом Всеукраїнського об'єднання "Свобода". У 2010 році він був обраний від цієї політичної сили до складу Хмельницької обласної ради. Проте на чергових виборах голова правління зазнав фіаско. Натомість Володимир Ілліч був включений до Виконавчого комітету Кам'янець-Подільської міської ради. А в грудні минулого року став ще й депутатом Жванецької ОТГ від партії ВО "Свобода". Також Володмир Ілліч є помічником на громадських засадах лідера "Свободи" Олега Тягнибока.

В той же час, відповідно до декларації депутата міської ради Михайла Посітка за 2016 рік він працював юрист консультантом підприємства ПАТ "Гіпсовик".

Декларація Михайла Посітка за 2016 р. / Джерело: declarations.com.ua

Окрім цього, в декларації його помічниці Ірини Шелепницької за 2017 рік вказується, що вона на даний час працює на вже згаданому нами підприємстві.

Декларація Ірини Шелепницької за 2017 р. / Джерело: declarations.com.ua

Яскравим прикладом того як місцева "Свобода" проштовхує інтереси підприємства стало голосування за пільгу в 500 000 тисяч гривень зі сплати земельного податку на 2018 рік, яке відбувалося під час засідання сесії міської ради у жовтні минулого року. 

Проект рішенння "Про надання пільги зі спалти земельного податку на 2018 рік / Джерело: Офіційний-веб сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

Тоді цей проект рішення підтримав 31 народний обранець.

 Результати партійного голосування за проект рішенння "Про надання пільги зі спалти земельного податку на 2018 рік / Джерело: Офіційний-веб сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

Проте через місяць, як грім серед ясного неба, депутати виносять питання про скасування цієї пільги. У зв'язку із таким розвитком подій представник керівництва свободи депутат Юрій Яриновський одразу починає рятувати ситуацію для партійного благодійника, й вимагає повернутися до голосування з цього питання.

Відеосюжет: "КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКА «СВОБОДА» ПОПАЛАСЯ НА..." (Про лобіюванню інтересів ПАТ "Гіпсовик")

Така поведінка Юрія Яриновського яскраво свідчить з яким завданням він та його колеги перебували на засіданні.

На травневій сесії міської ради знову піднімалося питання пов'язане з інтересами підприємства, яке активно підтримували депутати від "Свободи". За ініціативи Михайла Посітка обранці народу  прийняли рішення звернутися до вищих органів влади щодо ситуації, яка склалась в галузі промислового надрокористування, й безпосередньо загрожувала закриттю "Гіпсовика", який з квітня 2018 року працює без відповідної ліцензії та дозволів.

Проект рішенння "Про звернення до Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Міністра екології та природних ресурсів України, Голови Державної служби геології та надр України" / Джерело: Офіційний-веб сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

Як не дивно депутати від всіх політичних сил знову підтримали підприємство.

Результати партійного голосування за проект рішенння "Про звернення до Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Міністра екології та природних ресурсів України, Голови Державної служби геології та надр України" / Джерело: Офіційний-веб сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

Як можна пояснити, що  т.зв. "провладні" та "свободівці" разом голосують за проект рішення, і в той же час, в соціальних мережах останні продовжують обливати своїх колег інформаційним брудом?

Вже після голосування, коли керівники "свободівців" вже думали, що їм вдалося вирішити нагальні проблеми підприємства й можна буде зайнятися своїми особистими питанням, несподівано, на наступній червневій сесії міської ради з'ясувалося, що підприємство ПАТ "Гіпсовик" вже протягом багатьох років ставить під загрозу життя та здоров'я мешканців мікрорайону "Черьомушки" порушуючи природоохоронне та санітарне законодавство.

Димить "Гіпсовик" / Джерело: Facebook

Саме під час розгляду цього питання яскраво проявилося лицемірство депутатів від  "Свободи". Михайло Посітко намагався відвести основний удар від "Гіпсовика" на сусідні підприємства. Але як кажуть в народі: "На злодієві шапка горить".

Згодом сам же Михайло Посітко мотивуючи свою позицію зазначив, що до проекту рішення необхідно включити й інші підпримства, щоб не було: "ніяких політичних підтекстів".

Відеосюжет: "Скільки тонн відходів на Кам'янець-Подільський щорічно викидає ПАТ "Гіпсовик"?

Але найбільш показовим фактом, який підтверджує лобіювання керівництвом фракції "Свобода" інересів "Гіпсовика", є нещодавні події пов'язані із забудовою Старого міста.

Михайло Посітко та його прихильники в соціальних мережах поширювали інформацію про те, що реконструйований будинок колишнього районного універмагу може в любий момент обвалитися.

Михайло Посітко попереджає про небезпеку / Джерело: Facebook

Проте, скоріш за все, Михайло Посітко не знав, що над самим каньйону, в безпосередній близькості до небезпечної зони, розташовується приватний будинок, голови правління ПАТ "Гіпсовик" Володимира Постового та його заступника Івана Атамана.

Відеосюжет: "На кому "горить шапка" в Кам'янець-Подільській міській раді" (Про забудову Старого міста).


Будинок керівників підприємтсва ПАТ "Гіпсовик" / Джерело: YouTube

До речі земля на якій збудовано це приміщення була орендована підприємством ще в листопаді 2004 року.

Сторінка із "Декларації про готовність до експлуатації об'єкта..."/ Власне джерело

Звичайно для керівництва "Свободи", яке ініціювало створення тимчасової комісії з перевірки забудови колишнього райунівермагу, інформація про майно свого патрона стала сильним ударом.

Але місця для політичного маневру не залишилося, а тому на останній сесії міської ради "Свобода" змушена була підтримувати питання свого керівництва.

Проект рішенння "Про надання згоди на відновлення меж земельної ділянки користувачем ПАТ “Гіпсовик” / Джерело: Офіційний-веб сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

І що показово, і в цьому випадку більшістю голосів депутатів необхідне для замовників (ймовірно знову за домовленістю провладною більшістю) рішення було прийнято. За проголосувало 24 з 29 присутніх на сесії народних обранців, в тому числі представники Блоку Петра Порошенка.

Результати партійного голосування за проект рішенння "Про надання згоди на відновлення меж земельної ділянки користувачем ПАТ “Гіпсовик” / Джерело: Офіційний-веб сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

МИХАЙЛО ПОСІТКО

У квітні 2016 року депутати міської ради передають Михайлу Посітку в оренду на 10 років земельну ділянку розміром 3,5 сот за адресою вул. Князів Коріатовичі 72Г для будівництва та обслуговування магазину.

Проект рішенння "Про передачу в оренду земельної ділянки за адресою вулиця Князів Коріатовичів, 72”г” Посітку М.В. / Джерело: Офіційний веб-сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

Результати голосування дійсно вражають. З 35 депутатів 34 натиснули кнопку "ЗА".

Результати партійного голосування за проект рішенння "Про передачу в оренду земельної ділянки за адресою вулиця Князів Коріатовичів, 72”г” Посітку М.В." / Джерело: Офіційний веб-сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

Окрім цього, через рік, у березні 2017 року, депутати знову підтримують питання "головного опозиціонера" і вносять зміни в договір оренди відповідно до яких Михайлу Посітку дозволяють надбудувати над магазином житло.

Проект рішенння "Про внесення змін до договору оренди землі, укладеного між Кам'янець-Подільської міською радою та Посітком М.В. за адресою вулиця Князів Коріатовичів, 72”г” Посітку М.В. / Джерело: Офіційний веб-сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

Підтримує проект рішення 31 депутат ради.

Результати партійного голосування за проект рішенння "Про внесення змін до договору оренди землі, укладеного між Кам'янець-Подільської міською радою та Посітком М.В. за адресою вулиця Князів Коріатовичів, 72”г” Посітку М.В. / Джерело: Офіційний веб-сайт Кам'янець-Подільської міської ради

Згодом виявиться, що Михайло Посітко не сплатив пайову участь до бюджету (частина коштів, яка іде на розвиток міських мереж та благоустрій) саме за цим об'єктом.

Загадкою залишається чи звітував Михайло Посітко перед своїми виборцям про те, що депутати більшістю голосів, без особливих зауважень (на диво знову голосує вся провладна більшість!) проголосували за надання йому в оренду ділянки. Подібних публікацій від депутата ми не зустрічали.

ОЛЕНА МАЗІЙ

Також в "Свободі" вирішили не афішувати те, що колега по фракції Посітка Олена Мазій рішенням серпневої сесії отримала земельну ділянку в центрі "бидломіста", як висловився син Олени Миколаївни пан Андрій.

Проект рішенння "Про надання довзолу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вулиця Огієнка, 46а Мазій О.М. / Джерело: Офіційний веб-сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

Андрій Мазій про приїзд до нашого міста Ігоря Кондратюка / Джерело: Facebook

Відтепер Олена Мазій на отриманих вісім сотих землі зможе збудувати собі та дітям житловий будинок.

Тепер тут буде збудовано будинок Олени Мазій / Джерело: YouTube / Vide vid

Підтримали свою колегу 31 народний обранець, в тому числі депутати із нібито ворожої до "Свободи" БПП (і знову голосує провладна і нібито вороже налаштована до "Свободи" більшість!).

Результати партійного голосування за проект рішенння "Про надання довзолу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вулиця Огієнка, 46а Мазій О.М. / Джерело: Офіційний веб-сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

Але як так відбувається, що опозиційні депутати легко отримують преференції не тільки для своїх благодійників  (ПАТ "Гіпсовик" – ред.) але й особисто для себе? А де ж, спитаєте тоді Ви, боротьба з опозицією, політичні переслідування?

Відповідь на це запитання Вам дасть "свободівець-мільйонер" Юрій Яриновський.

ЮРІЙ ЯРИНОВСЬКИЙ

Депутат з 2011 року не сплачує оренду плату за використання, наголошуємо комунальної землі, за адресою Привокзальна, 6, де знаходиться підприємство, яке приносить йому величезні прибутки (прокуратура неодноразово зверталася до міської ради з цього питання!).

І ось, під час засідання сесії у червні цього року, депутати розглядають проект рішення "Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за адресою вулиця Привокзальна, 6 Яриновському Ю.Л.". Підтримка цього рішення змусила би депутата таки сплачувати податок. Проте його колеги відмовилися підтримати це рішення. За проголосувало тільки 15 депутатів.

Результати партійного голосування за проект рішенння "Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за адресою вулиця Привокзальна, 6 Яриновському Ю.Л." / Джерело: Офіційний веб-сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

За логікою "свободівців" це голосування яскраво показує, що проти них ведеться політична боротьба. Але в той же час відмова депутатів в задоволенні рішення дозволить Яриновському і далі не сплачувати земельний податок і фактично безкоштовно користуватись землею, яка належить громаді.

Але найяскравішим фактом того, що депутати від "Свободи" та їх  окремі прихильники грають виставу перед кам'янчанами є історія пов'язана із такою особою як Алла Чепелюк.

АЛЛА ЧЕПЕЛЮК

Будучи "інтернет-тролем" у соціальних мережах жінка активно поливає брудом всіх представників влади та бізнесу.

Алла Чепелюк разом з іншими інтернет-тролями обговорює майно депутата Василя Кобильника / Джерело: Facebook

І здавалось для чого депутатам підтримувати з року в рік людину, яка обливає їх брудом.

Однак, ще за попередньої каденції, в квітні 2014 року, Алла Сергіївна Чепелюк отримала "Дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вул. Ватутіна біля будинку №2" терміном на один рік. І здавалось би рік минув, а документацію Алла Сергіївна так і не встигла сформувати. Проте у червні цього депутати вже нинішнього скликання, яких так не любить панні Алла, голосують за продовження ще на рік "дозволу на розроблення проекту землеустрою".

Проект рішенння "Про продовження терміну дії дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вулиця Ватутіна (біля будинку № 2) Чепелюк А.С." / Джерело: Офіційний веб-сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

Результати партійного голосування за проект рішенння "Про продовження терміну дії дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вулиця Ватутіна (біля будинку № 2) Чепелюк А.С." / Джерело: Офіційний веб-сайт Кам'янець-Подільської міської ради.

В той же самий час, як всі вільні земельні ділянки першочергово повинні розподілятися між учасниками АТО.

Олександр Попов про події на сесії міської ради / Джерело: Facebook

Звичайно після наведених фактів можна й надалі вірити в уявну опозиційнійність "Свободи", в байки про те, як 6 патріотів України захищають кам'янчан від ненаситної влади. 

Водночас отримуючи фінансову підтримку від підприємства яке травить кам'янчан захищають та лобіюють його інтереси за партійною приналежність, отримують  землю, та не сплачують орендну плату та пайову участь, маніпулюють фактами та голосують за елітну нерухомість своїх покровителів.

POST SCRIPTUM

Напередодні виходу цього відеосюжету з'явилася інформація про те, що 9 громадських організацій Кам'янця-Подільського звернулися до правоохоронних органів та органів влади з вимогою "припинити політичні переслідування, цькування та дискредитацію громадських активістів та політичних діячів-патріотів".

Але про які переслідування чи дискредитацію активістів можна говорити, коли ці ж самі активісти отримують нагороди від влади, отримують земельні ділянки, не сплачують орендну плату за користування комунальної землі.

Валентина Магелат отримала нагороду "Відзнака міського голови" / Джерело: Facebook

Про який тиск на ПАТ "Гіпсовик" може йти мова, коли підприємство отримало півмільйонну пільгу на 2018 рік, коли міська рада задовольняє земельні питання того ж таки "Гіпсовика", та аж ніяк не бажає закрити підприємство, а навпаки голосує за його порятунок.

Чи можливо Михайло Посітко називає тиском на підприємство заяви кам'янчан, які пролунали під час останньої сесії міської ради. Мешканці прилеглих до "Гіпсовика" будинків звернулися з проханням до депутатів врятувати їх від шкідливих викидів підприємтсва. До речі, саме підприємство працює вночі, оскільки немає відповідних дозволів

Взагалі незрозуміло чому під час прес-конференції Михайло Посітко знову вимагає припинити забудову Старого міста "новітніми будівлями, прикриваючись термінами "реконструкція та відбудова на втрачених фундаментах".

Хоча на останній сесії, особисто, сам голосує за проект рішення який, дозволяє відбудувати в Старому місті втрачений історичний будинок для використання його під житло та комерційні цілі.

Що ж стосується побиття вікон в офісі Галицької партії можемо тільки порадити керівнику організації звернутися до підприємця навпроти. За нашою інформацією в нього встановлені камери відеоспостереження, які допоможуть вам знайти тих людей, які вчинили цю провокацію. Хоча можливо це були подільські патріоти, які не сприймають так зв. "Галицьку модель українськості" яку пропагує ваша організація в Кам'янці-Подільському. Напевно ці люди не хочуть жити в такій Україні як за Збручем, а мріють про єдину, неподільну за територіальним принципом, процвітаючу державу.


Інтерв'ю з Лорою Підгірною “ПОДІЛЛЯ ПОДІЛЯЄ ГАЛИЦЬКУ МОДЕЛЬ УКРАЇНСЬКОСТІ” / Джерело: Веб-сайт УГП (01.05.2018 р.)

Але це все таки тільки припущення…

Сподіваємось, що наведені факти, документи, результати голосування, прямі мови допоможуть кам'янчанам дійсно побачити хто каже правду, а хто просто маніпулює інформацією і водночас гарно проводить канікули та заробляє великі гроші.

ПОРАДА

І на останок, у зверненні, яке підготували представники громадських організацій пропонується переселити мешканців які проживають у промисловій зоні, та які страждають від промислового шуму та запиленості до будинків у житловій зоні міста за рахунок міської черги.

Натомість, ми пропонуємо керівництву Пат "Гіпсовик" зробити самим перший крок до примирення, а саме записатися до міської черги, а людей, які страждають від викидів вашого заводу, переселити до елітних будинків у Старому місті, які належать за словами Михайла Посітка вашому підприємству.

2ogoloshenya