Пріоритети, напрямки і завдання галузі освіти та науки з акцентом на Нову українську школу в 2018 році розглянули сьогодні педагоги міста на освітньому форумі.

У сесійній залі секретар міської ради Дмитро Васильянов подякував усім вихователям і вчителям, працівникам освітньої галузі за щоденну працю, любов до своєї справи, постійний особистісний розвиток і досягнення на професійній ниві. А також побажав гарного початку нового навчального року.Неможливо рухатись уперед, не проаналізувавши минуле. Тому на початку форуму начальник управління освіти і науки Світлана Старченко звернула велику увагу на 2017-2018 навчальний рік.

Зокрема, було сказано, що в місті функціонувало 18 закладів дошкільної освіти з мережею 170 груп, які відвідувало 4015 дітей; 17 закладів загальної середньої освіти комунальної власності: 373 класи, де навчалися 9633 учня; 4 заклади позашкільної освіти, 101 гурток, 461 група, де було задіяно 6267 школярів.99 обдарованих учнів отримали одноразову грошову допомогу, на яку з міського бюджету було виділено 165 тисяч гривень. Крім того, що цього року сформовано на чотири класи більше, ніж торік, з першого вересня в усіх школах міста стартує новий державний проект Нової української школи. Її суть – змінити підхід до навчання дітей та загалом освітнє середовище. Для придбання необхідних матеріалів, меблів, обладнання з державного та обласного бюджетів було залучено майже 3,5 млн грн. Велику роботу для підготовки до НУШ провели і самі педагоги, адже навчальна програма також суттєво змінилася. Завершення форуму відбулося із нагородженням навчальних закладів грамотами міської ради та сертифікатами на придбання обладнання.

Джерело.

2ogoloshenya