Протягом останніх років по Україні в цілому, та на Кам'янеччині зокрема, стрімко активізувалася кримінальні елементи. Майже щодня надходить інформація про численні шахрайства та пограбування як у місті так і в районі. Грабіжники, відчуваючи безкарність, збільшують свої апетити. Під їх прицілом опинилися не тільки маленькі магазинчики чи приватні будинки беззахисних громадян України, але й обладнані відеокамерами та сигналізацією фірми та підприємства.

На початку літа ми повідомляли про масштабні пограбування  у селах Мукша-Китайгородська та Рункошів. В обох випадках інтересом грабіжників стали грошові активи місцевих приватних підприємців. Пограбування збагатили злочинців аж на 2,5 мільйони гривень.

Проте сьогоднішній  яскраво показав усю зухвалість дій грабіжників.

Вранці працівники Жванецької сільської ради як і зазвичай прийшли на роботу, проте те що вони побачили на робочому місці, їх шокувало. Виламані двері та меблі, розкидані по кабінетах документи, відімкнені сейфи.

На місце події одразу викликали слідчо-оперативну групу.

Як з'ясувалося, цієї ночі грабіжники шляхом віджиму вікна яке на відміну від сусідніх не має металевого захисту, проникли в адміністративне приміщення.

У селі злочин викликав неабиякий розголос - люди активно обговорювали подію. Найбільше їх цікавило питання: Хто ж наважився обікрасти та вчинити справжній погром у приміщенні державної установи? Свої чи чужі?

До поки поліцейські встановлювали всі обставини пограбування, нам вдалося поспілкуватися із першим заступником голови Жванецької ОТГ Тетяною Атаманюк.

Пані Тетяна також повідомила, що приміщення державної установи не охоронялося.

Чому ж тоді злочинці, які скоріш за все знали про відсутність в приміщенні охорони, та маючи відповідний інструмент і час для здійснення грабежу викрали тільки зв'язку ключів? Невже вони настільки цінні?

Вкотре, проблеми, які виникають в Жванецькій ОТГ пов'язані із навчальними закладами.

Нагадаємо, 19 червня біля припаркованого навпроти податкової інспекції автомобіля голови Жванецької ОТГ Тетяни Криворучко зупинився автомобіль "Волга". За лічені секунди, не виходячи із авто, "прихильник недобрих сил" облив одне із коліс машини пані Тетяни невідомою речовиною й швидко покинув місце події. Саме в той день голова Жванецької ОТГ  відвідала районний відділ освіти для передачі навчальних закладів з балансу району на баланс ОТГ.

Ця подія, яка пов'язана із використанням "чорної магії", сталася напередодні скандальної сесії Жванецької сільської ради, на якій було прийнято рішення закрити школу в с. Цвіклівці.

Не позбавлено містики й сьогоднішнє пограбування.

Беззаперечно можна констатувати те, що злочинці стають все нахабнішими. Відчуваючи безкарність, їм не лячно обкрадати вже і  державні установи.

Чи зможе поліція встановити хто саме вчинив пограбування та погром в Жванецькій сільській раді покаже час, але факт того, що кримінал знову піднімає голову й кидає виклик державі змушує нас все частіше замислюватися над тим: а чи не придбати й собі власний засіб безпеки у вигляді травматичної чи  вогнепальної зброї? Адже краще пістолет в руках чим поліція в телефоні?  

 

2ogoloshenya