Ремонті роботи на відрізку автодороги Житомир-Чернівці, який в народі називають "Тещиним язиком" продовжуються.

З метою інспектування вчора на Кам'янеччину завітали заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк та голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Лозовий. Разом з народним депутатом України Володимиром Мельниченко, міським головою Кам'янця-Подільського Михайлом Сімашкевичем та керівництвом району високопосадовці оглянули хід виконання будівельних робіт на автодорозі.

В ході обговорення представники влади відзначили швидкі темпи виконання ремонтних робіт.

Окрім цього Юрій Лавренюк позитивно відзначив роботу "Укртрансбезпеки". Для збереження дорожнього покриття на Тещиному язику було облаштувано майданчик для зважування великогабаритного автотранспорту. Відтепер кожна вантажівка, що рухається по новій дорозі повинна пройти спеціальну перевірку. В разі перевантаження на водіїв очікує чималий штраф, проте як зазначають фахівці "Укратрансбезпеки", більшість кермувальників дотримуються правил перевезення вантажів.

Проте проблемним залишається питання визначення виконавців будівельних робіт. В останні роки почастішали випадки коли право на освоєння державних коштів під час тендерів виграють фірми які спеціально занижують пропозиції проте не мають ні техніки ні спеціалістів, які можуть виконувати масштабні будівельні роботи. Із недавніх прикладів – хмельницька фірма "Єврошляхбуд", яка у жовтні минулого року недобросовісно ремонтувала дорогу від залізничного переїзду до селища Жовтневого.

Також високопосадовці завітали до Кам'янця-Подільського аби перевірити виконання ремонтних робіт об'їзної дороги.

Детальніше у відеосюжеті:

2ogoloshenya