Вчора, 31 липня відбулось пленарне засідання двадцять дев’ятої (позачергової) сесії Кам'янець-Подільської районної ради. На порядок денний було винесено ряд питань, основним з яких було внесення змін до районного бюджету на 2018 рік.

Дохідна частина головного фінансового документу району за рахунок субвенцій із державного та обласного бюджету зросла на суму понад 7 млн. грн. Рішенням депутатів ці кошти будуть направлені  на вирішення нагальних питань у сферах освіти, охорони здоров’я та соціального захисту населення. Тривалий час депутати обговорювали один із пунктів зазначеного проекту рішення, а саме передачу 284 000 гривень Кадиєвецькій сільській раді для оплати послуг із підведення природного газу до села.

Частина депутатів не підтримувала зазначену пропозицію оскільки за їх словами в інших населених пунктах району люди самостійно оплачували підведення газу, а тому направлення коштів із районного бюджету Кадиєвецькій сільській раді  буде несправедливо по відношенню до інших сіл.

Проте пропозиція окремих депутатів виключити цей пункт із рішення не набрала достатньої кількості голосів й згодом зміни до бюджету були прийняті в поданому на сесію вигляді без змін

Також на сесії Депутати затвердили Програму підтримки та розвитку підприємства «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2018-2020 роки. Окремим рішенням було призначено керівника підприємства. Ним став Ростецький Станіслав Францович, який до цього обіймав посаду заступника директора.

Не без дискусії депутати прийняли рішення про закриття Підпилип’янської ЗОШ І-ІІ ступенів. У зв'язку із недостатньою кількістю дітей школу вирішили закрити, а дітей зазначеного населеного пункту  підвозити до навчального закладу сусіднього с. Привороття шкільними автобусами.

Під час першого голосування даний проект рішення не набрав достатньої кількості голосів. Тільки з другого разу депутати все ж проголосували за ліквідацію навчального закладу.

Близько півгодини депутати обговорювали проект рішення щодо передачі нежитлової будівлі  колишнього відділення стаціонарного догляду для постійного проживання в с. Жванець на баланс Жванецької сільської об’єднаної територіальної громади з метою організації надання соціальних послуг місцевим жителям.

На даний час зазначене приміщення пустує і й ним ніхто не опікується.

Проте представник Свободи запропонував не змінювати цільового призначення будівлі й в самому проекті рішення чітко прописати, що зазначене приміщення буде й надалі використовуватися як відділення стаціонарного догляду для постійного проживання, а депутат Борис Бец взагалі  запропонував на базі приміщення створити амбулаторію.

В підсумку зазначений проект рішення не набрав достатньої кількості голосів й зазначена будівля залилася на балансі районної адміністрації.

Також на сесії було прийнято рішення звернутися до кабінету міністрів України щодо ситуації яка склалась навколо ДП "Укрспирт", філією якого є "Довжоцький спиртзавод", з проханням посприяти розблокуванню діяльності підприємства.

Ще одне звернення депутати направили до міського голови Кам'янця-Подільського Михайла Сімашкевича та служби автомобільних доріг області. Мета звернення підтримати одного із депутатів районної ради, підприємство якого знаходиться на вул. Північна, на якій  триває ремонт об'їзної дороги. Як пояснив Ігор Гай влада міста проігнорувала створення належних умов  для нормальної роботи підприємства.

Депутати підтримали свого колегу й проголосували за відповідне звернення.

2ogoloshenya