Ботулізм повернувся: чергова українка стала жертвою небезпечної хвороби

53-річна мешканка Кам′янець-Подільського району захворіла на ботулізм через консерву власного приготування.

Жінка з’їла м’ясну консерву власного приготування та через деякий час відчула погіршення самопочуття. Цьому передувала сильна блювота, дискомфорт в горлі та різке зниження тиску. Не придавши цьому належної уваги, вона подумала, що це звичайне отруєння і вирішила лікуватись самостійно, вдома.

Пізніше, її стан погіршився іще більше, що вона навіть не змогла самостійно рухатись, ковтати, практично зник зір та погіршилась дикція.

18-річний син потерпілої жінки терміново доставив її до Кам′янець-Подільської центральної районної лікарні, де в неї лікарі діагностували «ботулізм».

На щастя, стан потерпілої жінки починає поліпшуватись, всі функції систем організму починають поступово відновлюватись.

Нагадаємо, в Україні з початку року померли від ботулізму вже 5 осіб. Всього в поточному році було зареєстровано 58 випадків захворювання.

Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлена споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Хвороба характеризується міоплегією та офтальмоплегією, парезом кишечника, розладами вегетативної інервації, при тяжкому перебігу — бульбарним синдромом і гострою дихальною недостатністю. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'яса, риби, рідше - овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином

Джерело

 

2ogoloshenya