Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Скандал навколо комерційного об'єкта який належить «свободівцю» Михайлу Посітку продовжує набирати обертів. На останньому засіданні сесії міської ради перші півтори години народні обранці продовжували обговорювати питання створення тимчасової депутатської комісії з перевірки законності будівництва будівлі по вул. Зарванська, 7.

Нагадаємо, що цю пропозицію вніс на розгляд депутат Посітко, який скоріш за все намагався таким чином затягнути розгляд звіту, який присвячений законності розташування його власного будинку поблизу КНС.

Щоб Вас не обтяжувати тривалими суперечками пропонуємо переглянути підготовлену нами коротку хроніку обговорення цього питання.

.


В ході переговорів під час перерви народні обранці таки змогли прийти до консолідованого рішення й створити тимчасову депутатську комісію з перевірки законності будівництва будівлі по вулиці Зарванська, 7.
Вчора на наше прохання до нас завітав голова тимчасової комісії, депутат міської ради Анатолій Чистяков, який розповів про «перші» успіхи в роботі новоствореного органу.
Як повідомив депутат тимчасова комісія не змогла перейти до опрацювання поставлених завдань, оскільки під час першого засідання не вдалося обрати ні секретаря комісії, ні заступника голови, адже «свободівцю» які так вимагали створення цієї комісії, і які відтепер мають можливість активно працювати, самоусунулися, що ще раз підтверджує тезу про те що вони насправді переслідували інші цілі.
Анатолій Чистяков сподівається, що під час наступного засідання комісія все-таки зможе перейти до роботи.
Проте, як стає зрозуміло «свободівцю» не бажають здійснювати ніяку перевірку. А поставлене ними ж питання стосовно законності будівництва будинку по вул Зарванська, 7, можливо, було тільки одним зі способів відтермінувати озвучення та прийняття звіту тимчасової комісії яка перевіряла будинок Посітка. Проте, ні безглузді умови, ні підтримка з боку бойовиків, ні звернення до губернатора не допомогло Михайлу Посітку приховати, за словами депутатів, фактів порушень, які були виявлені в ході перевірки його будівлі поблизу КНС.
А між іншим комісія встановила, що будівля по вулиці Князів Коріатовичів, 72 «Г» побудована з істотними відхиленнями від проектної документації адже відповідно до документів вона повинна бути одноповерховою, а її площа повинна становити 161,6 кв. м. Натомість будинок Михайла Посітка перетворився на двоповерхову споруду площею 335,21 кв. м., і що цікаво – на рекламному банері на самій будівлі чомусь зазначається площа вже у 450 кв. метрів.
Окрім цього Михайло Посітко під час укладання договору про пайову участь недоплатив до міського бюджету суму в розмірі близько 65 000 грн.
Хіба не простіше було б визнати Михайлу Посітку, що дійсно ним були допущенні порушення в ході оформлення документів на будівлю й відкрито на сесії заявити, що він їх обов'язково усуне. Проте «свободівець» вирішив перевести питання в політичну площину. Напевно Посітко не знає, що довіра кам'янчан до депутатів визначається не їх політичною приналежністю, а їхніми реальними справами на благо міста та громади. Яскравий приклад – голосування за бюджет. Знаючи, що більшість депутатів проголосує за головний фінансовий документ міста Посітко та його колеги по фракції відмовилися від його підтримки, лише заради того щоб відмежуватися від інших депутатів з інших політичних сил. А якщо проаналізувати більшість голосувань то виявиться, що «свободівці» голосують тільки за вигідні та узгодженні за зачиненими дверима проекти рішень.

Поряд із Михайлом Посітком варто пригадати й ім'я депутата «свободівцю» мільйонера Юрія Яриновського, який отримавши в оренду земельну ділянку за адресою вул. Привокзальна, 6 протягом 2011 – 2016 рр. не поновлював договір оренди хоча продовжував її використовувати внаслідок чого міський бюджет недоотримав 50 тисяч гривень. І на підтвердження зазначеного нами факту так само є необхідні документи.

Проте, скоріш за все, ніхто не понесе відповідальність. А «свободівцю» в міській раді будуть і далі говорити про політику, й голосно заявляти про переслідування.
А що ж стосується будинку по вул. Зарванській, 7 то на нашу думку потрібно було провести його перевірку ще декілька років тому. Але цією спорудою «свободівцю» зацікавилися тільки після того, як було зроблено колосальний обсяг будівельних робіт. Чому раніше, маючи можливість і час перевірити «n-у» кількість раз проект та дозвільні документи ніхто не піднімав це питання? А тільки коли мова зайшла про будинок Посітка він та його колеги активно включилися в роботу. На нашу думку це був один із способів вплинути на Валерія Слободяна, який є одночасно і забудовником і головою тимчасової комісії із перевірки споруди за адресою вул. Коріатовичів 72 «Г».
Найбільш імовірним виглядає наступний варіант розвитку подій: «свободівці», члени комісії яка перевіряє споруду колишнього райунівермагу будуть і далі саботувати роботу, щоб потім коли прийде час звітувати Михайло Посітко міг сказати, що він попереджував про такий розвиток подій.
Проте є один нюанс, який різко може змінити ситуацію.
За нашою інформацією, в небезпечній зоні поблизу самого каньйону знаходиться будинок який належить директору ПАТ «Гіпсовик» Володимиру Постовому (теж «свободівцю» й одночасно члену виконавчого комітету міської ради). Зважаючи на те, що Михайло Посітко попереджав про ймовірну загрозу обвалу тимчасовій депутатській комісії слід приділити неабияку увагу й точно визначити, чи дозволено розташовувати приватні будинки в такій небезпечній зоні.


Сподіваємось також, що за перевірку зазначеної нерухомості виступлять і представники громадськості, які активно підтримують Михайла Посітка та місцеву партію «Свобода».

Шановні «свободівці», під час наступного засідання активно включайтеся до роботи, адже під загрозою життя та здоров'я кам'янчан. Також обов'язково перевірте і попередьте свого однопартійця про можливу, за версією Посітка, небезпеку обвалу будинків розташованих поблизу каньйону.

2ogoloshenya