Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34
 
Конкурсна комісія державного бюро розслідувань, яка повинна обрати посадовців відомства, має вже готовий список із затвердженими кандидатами.

Зокрема, він складається з 14 чиновників, причетних до різного роду незаконної діяльності, які надалі будуть займати керівні посади ДБР.

Так, посаду директора територіального управління у Хмельницькому виборов Дмитро Руденко. Руденко – начальник Хмільницького відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області. Він також знаходиться під протекцією Авакова та Курпанця.

На думку народного депутата Мустафи Найєма, в 2010-2011 роках Руденко, будучи начальником відділу слідчого управління УМВС у Вінницькій області, звинуватив у поширенні порнографії і нарузі над державними символами відомого правозахисника Дмитра Гройсмана.

Депутат зазначив, що насправді ж Гройсмана переслідували за публікацію про канал транзиту нелегальних мігрантів з Сомалі до України, що покривався місцевим управлінням МВС.

“Кримінальне переслідування вінницького правозахисника тривало до самої його смерті. Дмитро Гройсман помер в 2013 році у віці 41 року – за тиждень до оголошення виправдувального вироку”, – нагадав Найєм.

 

Джерело

2ogoloshenya