Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Постановою НКРЕКП від 30.09.2015 року за №2494 зазначено, що власники комерційних вузлів обліку природного газу (крім комерційних вузлів обліку, які використовуються в побуті), мають забезпечити облаштування засобами дистанційної передачі даних власні комерційні вузли обліку.

Зокрема, підприємства з річним газоспоживанням до 10 тис. куб. м повинні були реалізувати даний документ уже до 27 травня 2018 року. Про реалізацію даного документу говорили у прямому ефірі у телепередачі "Тема дня" з комерційним директором газорозподільної компанії Віталієм Рейдою та президентом Обласної ліги орендодавців, підприємців і роботодавців Хмельницької області Ростиславом Семківим.

Як відомо, майже 70% підприємств-споживачів газу на Хмельниччині досі не облаштовані засобами дистанційної передачі даних. 

Більше 5 тис. підприємств Хмельниччини ще не встановили обладнання для дистанційної передачі даних щодо газоспоживання. На вимогу постанови держрегулятора до кінця травня 2018 року усі об’єкти непобутового призначення мали б бути обладнані відповідними засобами.

 Наразі, ПАТ «Хмельницькгаз» здійснив усі  необхідні кроки для виконання даної постанови: кожному споживачеві надісланий лист-роз’яснення процедури встановлення, а також надані усі необхідні контактні дані для отримання технічних завдань. Крім того, у Центрах обслуговування клієнтів менеджери надають вичерпні консультації щодо оперативного вирішення питання в максимально короткі строки.

Постановою НКРЕКП від 30.09.2015 року за №2494 зазначено, що власники комерційних вузлів обліку природного газу (крім комерційних вузлів обліку, які використовуються в побуті), мають забезпечити облаштування засобами дистанційної передачі даних власні комерційні вузли обліку. Зокрема, підприємства з річним газоспоживанням до 10 тис. куб. м повинні реалізувати даний документ уже до 27 травня 2018 року.

Однак, «Обласна ліга орендодавців, підприємців і роботодавців Хмельниччини»  направила в НКРЕКП звернення внести вкрай необхідні, на їх переконання,  зміни до постанови НКРЕКП № 2494. Зокрема, пропонується встановити нижню межу споживання природного газу (пропозиція – дві тисячі кубометрів), за умови перевищення якої в споживача виникало б зобов’язання облаштувати вузол обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних. Тільки тоді виникала б економічна доцільність встановлення засобів дистанційної передачі даних. Це б послабило й соціальну напругу насамперед серед чисельних представників малого бізнесу, адже виконання даної постанови потребує значних фінансових затрат.

Для розуміння ситуації щодо виконання постанови державного регулятора відбувся прямий ефір на «Суспільному мовленні» у телепередачі «Тема дня» з комерційним директором ПАТ «Хмельницькгаз» Віталієм Рейдою та  президентом Обласної ліги орендодавців, підприємців і роботодавців Хмельниччини  Ростиславом Семківим. 

Довідково: Наразі регулятор 12 липня на відкритому засіданні вніс зміни до Кодексу газорозподільних систем та Типового договору розподілу природного газу і продовжив термін облаштування комерційних вузлів обліку газу засобами дистанційної передачі до 1 травня 2019 року.  Передачу "Тема дня" можна переглянути за посиланням   https://www.youtube.com/watch?v=d7iITP3jNts&t=122s

2ogoloshenya