За минулу добу працівники поліції Хмельниччини внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 33 повідомлення про крадіжки майна громадян, вчинені на території області.

Злодії не гребували нічим – крали телефони, побутову техніку, велосипеди, електроінструменти, обкрадали помешкання, підсобні приміщення, автомобілі громадян та, навіть, магазини.

До приватних будинків зловмисники, здебільшого, проникали шляхом пошкодження вікна або ж дверного замка. При чому, як правило, господарі обкрадених осель були відсутні вдома по декілька днів.

Саме в результаті проникнення через вікно поки невстановлені зловмисники обікрали будинок у с. Маків, звідки винесли телевізор та мікрохвильовку.

Також шляхом пошкодження вікна та металевої решітки на ньому крадії пробралися і до продуктового магазину в одному із сіл Кам‘янець-Подільського району, звідки викрали гроші та понад 300 пачок цигарок.

А от до оселі сорокарічної хмельничанки, яка перебувала кілька днів у від‘їзді, квартирники потрапили, підібравши ключ до вхідних дверей.  З помешкання вони винесли заощадження, ювелірні вироби, побутову техніку.

Зважаючи на таку ситуацію, поліція Хмельниччини звертається до громадян!

Залишаючи свої помешкання без нагляду, особливо – у період відпусток чи тривалих відряджень, подбайте про їхню безпеку. У цьому вам допоможуть в комплексі надійні замки, міцні двері, грати на вікнах, домовленості з родичами чи сусідами про нагляд за оселею, ну і звичайно ж – сигналізація. Не заощаджуйте на якісних дверях та надійних замках, найкраще, щоб двері були оснащені кількома замками.

Також ніколи не залишайте свої речі без нагляду у громадських місцях – кафе, магазинах, перукарнях. «Професійному» злодію достатньо кількох хвилин, щоб непомітно поцупити ваш гаманець чи телефон.

Будьте пильними і у критичних ситуаціях не зволікайте зі зверненням до поліції.  Чим менше часу пройде від вчинення злочину до виклику поліції, тим більше шансів затримати зловмисника.

За інформацією Сектору комунікації поліції Хмельницької області.

2ogoloshenya