Право пасажира. З квитком можна безкоштовно відвідати туалет на залізничному вокзалі

Часто безкоштовні туалети на залізничних вокзалах нібито закривають на ремонт, а потім “здирають” гроші з пасажирів у платних.

На станції Хмельницький зараз працює лише одна вбиральня і та коштує 2,50 гривень. Мало хто знає, що маючи квиток на поїзд, зайти у вбиральню можна безкоштовно.
В сезон відпусток кам'янчани масово вирушають у дорогу: хтось їде на відпочинок, хтось із нього повертається.

Найпопулярніший транспорт - залізниця. Квитки на поїзди розкупляють ще задовго до поїздки. Інколи пасажири чекають на свій потяг кілька годин. Зрозуміло, що рано чи пізно закортить у туалет. Та чи мають брати гроші за похід до вбиральні, якщо маєте квиток на поїзд?

На станції Хмельницький працює лише платний.

Раніше на залізничному вокзалі Хмельницького працювало два туалети. Безкоштовну вбиральню, що знаходиться на платформі, закрили ще у вересні 2015 року. Тоді виявилось, що туалет не відповідає санітарним нормам. У вбиральні стояв жахливий сморід, а сам туалет вже давно перетворився на прохідний двір. Його обіцяли відремонтувати, та поки він і досі закритий. Безкоштовний туалет на вокзалі - під замком вже три роки.

Ліворуч від центрального входу у вокзал розташувався платний туалет. Біля нього в кабінці сидить жіночка, яка з кожного бере 2,50 гривень. Та виявляється, що пасажири, які мають квиток на поїзд, можуть користуватись ним безкоштовно. З квитком у туалет - безкоштовно.

Всередині або неподалік вокзалу мають бути облаштовані безкоштовні вбиральні для пасажирів. Це передбачається постановою Кабміну “Про Порядок обслуговування громадян залізничним транспортом”. У ній сказано, що платні туалети мають бути облаштовані тільки за наявності безкоштовних. Якщо ж безплатні вбиральні з тих чи інших причин закриті, то пасажира зобов’язані пустити без грошей у платний. Для цього він має лише пред’явити свій квиток на поїзд. В разі, якщо потрапити до жодного з туалетів на вокзалі безкоштовно не вийшло, можна сміливо писати скаргу. Для цього варто звернутись до чергового по вокзалу. До того ж, працює гаряча лінія "Укрзалізниці" за номером - 0 800 50 31 11.

Джерело

2ogoloshenya