На Хмельниччині купували "невідомі" продукти для дітей з інтернату

За вимогою прокурорів суд розірвав договір закупівлі продуктів.

За втручання Старокостянтинівської місцевої прокуратури визнано недійсними результати закупівлі продуктів харчування для школярів.

За словами заступника керівника місцевої прокуратури Ярослава Лісового, встановлено, що цьогоріч між спеціальна загальноосвітня школа-інтернат та фізична особа - підприємець уклали договір про закупівлю фруктів та овочів на суму 152 тис. грн. Однак, всупереч вимог законодавства у договорі купівлі-продажу не визначено, яка саме це має бути продукція, а також її кількість.

У зв'язку із цим, встановити, які саме продукти потраплять на стіл до підопічних закладу неможливо.

Окрім цього, порушення принципів здійснення публічних закупівель створює умови для обмеження конкуренції та неефективного використання бюджетних коштів.

"Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання договору про закупівлю продуктів недійсним," - каже Ярослав Лісовий.

Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено, результати закупівлі продуктів харчування для школярів визнали недійсними.

Джерело

2ogoloshenya