Результат пошуку зображень за запитом "декларації з лікарями"

У Хмельницькій області за 2,5 місяці від старту підписної кампанії декларації з лікарями уклали 331,9 тис. осіб, що становить 25,9% від усього населення краю.

Така інформація прозвучала на колегії обласного департаменту охорони здоров’я, повідомляє прес-служба ОДА.

Найактивніші лікарі Віньковецького району, де 44,5% населення охоплено угодами, Славутського – 44,1%, Новоушицького- 40,9%, Деражнянського – 39,6%, Сатанівського центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) – 37,2%.

Серед причин, що стримують процес реформування на первинному рівні, – низьке забезпечення лікарів комп’ютерною технікою. Загалом, у центрах ПМСД є 778 комп’ютерів, з них 443 – у користуванні практичних лікарів. Таким чином, центри ПМСД області забезпечені оргтехнікою на 68% від оптимальної потреби.

Нагадаємо, що з 2 квітня поточного року стартувала кампанія з підписання електронних декларацій про вибір лікаря, який надає ПМД. 26 із 29 центрів ПМСД зареєструвались в системі eHealth і включились в процес підписання декларацій в електронній формі в онлайн-режимі.

Як відомо, з 1 липня починається наступний етап медреформи. В дію вступає новий список послуг первинної меддопомоги. Так, Національна служба здоров’я України підписала договори з дев’ятьма медичними закладами первинної ланки Хмельницької області.

Серед них Новоушицький центр первинної медико-санітарної допомоги, Ізяславський центр первинної медико-санітарної допомоги, Славутський центр первинної медико-санітарної допомоги, Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1, Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2, Центр первинної медико-санітарної допомоги (Нетішин), Чемеровецький центр первинної медико-санітарної допомоги, Летичівський центр первинної медико-санітарної допомоги і Ярмолинецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги.

Джерело

2ogoloshenya