Сьогодні в Кам’янці-Подільському відбулося урочисте відкриття першої в Україні, третьої в Європі та п’ятої у світі новітньої біо-теплоелектростанції, яка вироблятиме теплову та електричну енергію та позбавить місто залежності від російського газу.

На церемонію відкриття обєкту завітали голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук, голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий, голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний, генеральний директор енергохолдингу «Крігер» Леонід Крігер, міський голова Михайло Сімашкевич, депутати, члени виконавчого комітету.

А напередодні відкриття ТЕС її відвідав народний депутат України Володимир Мельниченко, який сьогодні перебував у Києві на сесії Верховної Ради. Народний депутат протягом 3 років будівництва біо-теплоелектростанції активно підтримував проект та відстоював на державному рівні необхідність побудови надсучасної станції саме в Кам'янці-Подільському.

Народний депутат Володимир Мельниченко разом із генеральним директором Валерієм Гордійчуком оглянув потужності нової ТЕС. Під час екскурсії народний депутат запевнив, що й надалі буде ініціювати та підтримувати проекти щодо підвищення енергоефективності в нашому місті.

Під час самої церемонії відкриття новітньої біо-теплоелектростанції до присутніх звернулися голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук, мер Кам'янця-Подільського Михайло Сімашкевич та керівники області.

Завершилася церемонія відкриття оглядовою екскурсією станцією, а після цього свято перемістилося до сесійної зали міської ради, де було проведено нагородження почесними грамотами та подарунками всіх хто безпосередньо брав участь в реалізації проекту.

Завдяки введенню біо-теплоелектростанції вексплуатацію  місто планує зменшити споживання природного газу на 15,5 млн. куб. м що в грошовому еквіваленті складає суму близько 115 млн. грн. Станція повинна окупити себе за 5 років.

2ogoloshenya