Найближчим часом в Кам'янці-Подільському розпочнеться перший етап капітального ремонту об'їзної дороги. В цьому році планується відремонтувати дорожнє покриття по вулиці Північній.

Саме це стало причиною великої наради яка відбувалася вчора в Кам'янець-Подільській міській раді. На зустріч завітали представники підприємств та мешканці прилеглих до вулиці Північної багатоквартирних будинків, а також чиновники та журналісти.

На початку зустрічі заступник міського голови Сергій Бабій розповів про сам проект та процес підготовки капітального ремонту дороги.

Нагадаємо, завдяки неодноразовим зустрічам народного депутата Володимира Мельниченка та міського голови Михайла Сімашкевича з представниками Кабінету міністрів України та за підтримки заступника міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка, на ремонт об'їзної дороги з державного бюджету було виділено 70 млн гривень.

За словами Сергія Бабія вже затверджений проект буде коштувати державі 51 млн гривень. За попередньою інформацією залишок в сумі 19 млн гривень можливо буде використаний на інші вулиці об'їзної дороги – Крипякевича та Франка, але тільки після попереднього погодження в Кабінеті Міністрів.

На засіданні також обговорювалося питання ремонту каналізації та мереж. Як зазначив Сергій Бабій ремонтні роботи цих об'єктів повинні виконуватися за рахунок міського бюджету. І якщо відновлення каналізації місто ще може профінансувати то для заміни мереж необхідно непідйомну суму для міського бюджету в розмірі 8 млн гривень.

На засіданні Сергій Бабій також розповів про майбутнє бруківки яка в ході ремонту буде демонтована. Як зазначив чиновник, Кабінетом Міністрів України було прийнято рішення про безоплатну передачу бруківки на баланс міста. За словами Сергія Бабія вона згодом буде використана для ремонту доріг в Старому місті.

Не слід також недооцінювати важливості цього питання, адже в історії Кам'янця-Подільського відомі випадки загадкового зникнення автентичного дорожнього матеріалу. Нагадаємо під час керівництва Олександра Мазурчака був підписаний "мудрий" контракт на зберігання міської бруківки, яка за умовами договору стала приватною власністю й згодом розпродавалася в Інтернеті.

Незважаючи на всі складності, які стоять перед виконавцями робіт будемо сподіватися, що вони впораються на відмінно, адже тільки в цьому році народному депутата Володимиру Мельниченку та міському голові Михайлу Сімашкевичу вдалося переконати урядовців в необхідності ремонту вкрай важливої для міста об'їзної дороги.

Яким чином буде організований рух в місті на час виконання робіт дивіться у нашому наступному відеосюжеті.

2ogoloshenya