Результат пошуку зображень за запитом "зарплата в конверті"

Заходи фіскальної служби Хмельниччини цьогоріч вивели з "тіні" більше тисячі неоформлених працівників.

Фахівці управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Хмельницькій області з початку року провели ряд заходів з контролю за виплатою заробітної плати та дотриманням трудового законодавства.

Зокрема, в ході проведення перевірок на предмет дотримання трудового та податкового законодавства податківці виявили порушення у 74-х роботодавців – суб’єктів підприємницької діяльності. У результаті донарахування на порушників склали загалом  16,9 мільйона гривень, з яких  14,7 мільйона гривень складає податок на доходи фізичних осіб, 1, 8 мільйона гривень – ЄСВ та 438 тисяч гривень - військовий збір.

Також в ході проведення контрольно-перевірочних заходів податківці виявили та залучили до офіційного працевлаштування 1137 громадян, які не були оформлені працедавцями відповідно до вимог законодавства. При цьому до бюджету додатково мобілізовано 1,5 мільйона гривень ПДФО, 128 тисяч військового збору та 1,9 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Ще 576 осіб залучено до офіційної реєстрації як підприємців, ними до бюджету додатково сплачено понад 853 тисячі гривень податків та зборів.

Інформацію про ймовірні порушення при виплаті заробітної плати та використання найманої праці без оформлення трудових відносин щодо 25 роботодавців податківці передали до Управління Держпраці у Хмельницькій області. За результатами ж спільних заходів Управлінням Держпраці винесено постанови про накладення штрафу на загальну суму 1,7 мільйона гривень.

«Громадяни, які з різних причин погоджуються на тіньову зарплату та нелегальну зайнятість, самі себе позбавляють державного захисту, гарантованого їм законодавством про працю, а також належних пенсійних виплат у майбутньому», – нагадує начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

За інформацією прес-служби ДФС в Хмельницькій області.

2ogoloshenya