Результат пошуку зображень за запитом "порошенко"

Депутати Хмельницької обласної ради підтримали звернення Президента України Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні від 17 квітня 2018 року.

За це рішення сьогодні проголосувало 44 депутата на черговій сесії облради.

У тексті зверення сказано, що рішення Константинопольської Матері – Церкви про надання автокефалії Православній Церкві в Україні буде актом глибокої історичної справедливості, оскільки саме з Константинополя Україна прийняла хрещення. Воно буде сприяти міжконфесійному і церковно-державному діалогу в Україні на засадах релігійної свободи та міжконфесійному миру, стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян.

“Створення автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, усуне можливість деструктивного втручання зовнішніх сил у політичні та соціальні процеси в Україні. Тому, закликаємо всі органи центральної та місцевої влади, а також місцевого самоврядування всебічно сприяти створенню української автокефальної Православної Церкви заради миру і єдності, свободи та процвітання Української держави”, – наголосили депутати.

Водночас провалили звернення до Ради національної безпеки та оборони України і Служби безпеки України стосовно антиукраїнської діяльності на території держави Україна УПЦ, яка знаходиться в канонічній єдності з РПЦ.

Раніше депутати Городоцької районної ради не спромоглися включити до порядку денного сесії питання “Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні”.


Джерело

2ogoloshenya