Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Результат пошуку зображень за запитом "Дністер"

Завдяки принциповій позиції Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури реально повернуто державі незаконно приватизовані землі в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища.

За позовом місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Хмельницької обласної державної адміністрації судом визнано незаконним та скасовано рішення Устянської сільської ради, визнано недійсним свідоцтво про право власності на земельну ділянку,  а також зобов’язано повернути в державну власність земельну ділянки, площею 1,1527 га, надану для ведення особистого селянського господарства, яка розташована в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища та відноситься до земель водного фонду.

Встановлено, що у 2013 році Устянською сільською радою незаконно передано у приватну власність місцевій жительці земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства, яка розташована на землях водного фонду в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища.

Проте, згідно вимог ст.ст. 85, 88 Водного кодексу України, ст.ст. 60, 61, 84 Земельного кодексу України надання земель прибережної захисної смуги уздовж Дністровського водосховища у приватну власність, в тому числі для ведення особистого селянського господарства заборонено. 

Також, встановлено, що вказана земельна ділянка розташована за межами населеного пункту с.Велика Слобідка Кам’янець-Подільського району.

Згідно вимог ч.5 ст.122 ЗК України (в редакції чинній на момент прийняття оскаржуваного рішення) розпорядником вказаної земельної ділянки є Хмельницька обласна державна адміністрація.

Таким чином, Устянська сільська рада перевищила свої повноваження при розпорядженні земельною ділянкою державної форми власності.

Враховуючи викладене, дана земельна ділянка вибула з власності та користування держави всупереч вимогам законодавства та поза волею належного розпорядника – Хмельницької обласної державної адміністрації, а тому підлягає поверненню в державну власність.

Завдяки активній та принциповій позиції  прокуратури, суд погодився із доводами прокурора про незаконність передачі у приватну власність земельної ділянки та задовольнив позов в повному обсязі.

Рішення суду виконано в повному обсязі, державі фактично повернуто земельну ділянки, площею 1,1527 га, надану для ведення особистого селянського господарства, яка розташована в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища та відноситься до земель водного фонду.

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура

2ogoloshenya