Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

На митному посту "Хмельницький - центральний" під час проведення фітосанітарного контролю у вантажі свіжих помідорів, вагою майже 20 тонн, який надійшов із Туреччини, було виявлено південноамериканську томатну міль. Личинки перебували в живому стані.

"Це перший випадок на Хмельниччині, коли до нас потрапив вантаж з небезпечним шкідником, - розповіла сайту "Є" начальник відділу карантину рослин Держпродспожив служби в області Віра Моташко. – Щойно виявили личинки небезпечного шкідника, вантаж одразу повернули власнику – турецькій фірмі. Нині він уже за межами країни".

Як стверджують в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, цей небезпечний карантинний шкідник овочевих культур поки що відсутній на території України, але поширений у багатьох країнах Європи, Африки та Південної Америки. У деяких країнах ця міль вважається шкідником №1. Втрати урожаю від нього можуть сягати 50-100 відсотків.

2ogoloshenya