Результат пошуку зображень за запитом "земельна ділянка"

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.

Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено факти незаконного використання приватним агровиробником земель загальноосвітньої школи.

Так, навчальному закладу на праві постійного користування належить земельна ділянка площею 50 га та вартістю понад 2,3 млн. грн.

У 2016 році між загальноосвітньою школою та приватним підприємством укладено договір про виробництво сільськогосподарської продукції, відповідно до якого підприємству передано у користування земельну ділянку, розташовану за межами населеного пункту с. Клинове Городоцького району.

Однак, під виглядом цього правочину насправді приховано оренду землі, призначеної виключно для ведення школою підсобного господарства.

В порушення вимог законодавства зазначена земельна ділянка фактично використовувалась приватним суб’єктом господарювання для отримання прибутку.

Діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання вказаного договору недійсним та звільнення незаконним користувачем земельної ділянки закладу освіти.

Постановою Верховного суду позицію прокуратури підтримано, рішення господарського суду Хмельницької області, яким позовні вимоги задоволено, залишено в силі.

Відтак, земельна ділянка вартість понад 2,3 млн. грн. підлягає поверненню законному користувачу.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

2ogoloshenya