Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Виконком Хмельницької міськради планує вийти з рекомендаціями суб’єктам господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність у сфері торгівлі, пропонувати покупцям альтернативу використання одноразових поліетиленових пакетів – біологічні полімерні чи паперові пакети, багаторазові торбини тощо.

Відповідний проект рішення оприлюднений на офіційному сайті.

Також до цього процесу влада пропонуватиме залучати місцеві засоби масової інформації, які мають розповідати про шкідливість для довкілля поліетиленових пакетів, пластикової тари та упаковки і доцільність обмеження її використання в побуті, методи вилучення із сміттєвої маси та утилізації, а також переваги використання еко-безпечних пакувальних матеріалів.

Як відомо, щорічно з’являється більше трильйона нових пластикових пакетів. За деякими оцінками, 80% сміття, яке продукує середня українська сім’я, складає пластик, в тому числі поліетиленові пакети, які стрімко забруднюють навколишнє середовище та шкодять нашому здоров’ю.

Поліетилен, який отримують із нафти – непоновлювального природного джерела, у ґрунті розкладається не менше 200 років. Через пластикове сміттям, яким покрита 1/4 частина водойм, гинуть мільйони морських птахів і ссавців. Пакети складно і не рентабельно утилізувати.

Джерело                                         

 

2ogoloshenya