Вже сьомий день тривають розкопки на території Старого замку в Кам'янці-Подільському.

Нагадаємо, археологічні роботи тривають на двох об'єктах.

Перший об'єкт – церква Покрови Богородиці, що побудована у ХІV ст. В описі замку 1494 року церква згадується, як дерев'яна з дзвіницею та двома дзвонами. У 1672 році її розібрали для перебудови в кам'яну. За переказами, в ній були поховані князі Коріатовичі - Юрій та Олександр.

Другий об'єкт – Костел св. Станіслава побудований в кінці ХVІ ст, це була кам'яна будівля. Під час перебування турків на Поділлі був перетворений на мечеть. На планах ХVІІІ ст. згадується, як костел старости. На початку ХІХ ст. його розібрали.

Як зазначається на Facebook-сторінці Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, під фундаментами костелу св. Станіслава на даний час знайдено цвинтар, що був при церкві Покрови Богородиці. Розкрито 5 поховань, одне з яких парне, а одне дитяче. В парному похованні знайдено 2 пряжки, 3 металевих кільця та ніж.

Археологи знайшли нові артефакти на території Старого замку в Кам'янці (ФОТО)

Розкрито частину стін костелу св. Станіслава, в межах якого знайдено залишки будівлі розміром 5,8 Х 3,4 м, товща стін - 0,9-1,1 м. Археологи припускають, що це склепик в якому був похований один з магнатів Потоцьких (згідно опису 1613 р.). Роботи тривають.

Декілька днів тому в межах фундаментів виявили залишки жіночого поховання, що попередньо відносимо до кінця ХІІ - І половини ХІІІ століття. У похованні знайдено три скроневих кільця.

У Кам'янці розкопали новий артефакт (ФОТО)

2ogoloshenya