Чотири роки тому, на українську землю, прийшла війна. Тисячі українських чоловіків, без жодних вагань і примусу піднялися на захист України. Одним із таких героїв є Василь Чекман, який разом із дружиною Інною та двома дітьми проживає в с. Сокіл Кам’янець-Подільського району.

Війна кардинально змінила життя молодої сім’ї. Під час бойових дій на Сході України Василь отримав важкі травми хребта. Чоловік вже переніс декілька складних операцій, проте вони не повернули йому здатність рухатися. З часу повернення Василя з АТО для його дружини Інни побільшало роботи.

Дивлячись на тендітну, молоду жінку важко уявити як вона на своїх плечах тримає виховання дітей, веде домашнє господарство й одночасно піклується про коханого чоловіка.

Але дякувати небайдужим людям про цю молоду сім’ю пам’ятають. Нещодавно ми розповідали, як працівники міськрайонного військового комісаріату допомагають герою війни, коли він приїздить до Кам’янця-Подільського на реабілітацію.

Детальніше у відео:

Не забувають про сім’ю Чекманів і в Жванецької об’єднаної територіальної громади.

Так сьогодні, в міжнародний день захисту дітей, в гості до родини завітала голова територіальної громади Тетяна Криворучко, яка привітала сім’ю із цим святом й передала для малечі солодкі подарунки. Очільниця громади також поспілкувалася із Василем та Інною, дізналася про їхні проблеми та пообіцяла, що обов’язково допоможе у їх вирішенні.

Продовжують опікуватися лікуванням та реабілітацією Василя й волонтери. За кошти української громади США, з якою активно співпрацює благодійний фонд Руки Лебеді, під керівництвом Іоланти Остапишиної, для Василя придбали електричну коляску, яка дозволила чоловіку без сторонньої допомоги пересуватися в інвалідному візку.

Постійно підтримує й допомагає сім’ї народний депутат України Володимир Мельниченко. За власні кошти він облаштував подвір’я перед будинком. Відтепер тут встелена якісна та міцна бруківка.

Як жартує сам Василь тепер для у нього з’явилася якісна автотраса!

Невдовзі з’явиться й дорога в Жванецькій об’єднаній територіальній громаді. Адже відрізок між селами Сокіл та Гаврилівці був включений до переліку доріг місцевого значення, які будуть відремонтовані за рахунок субвенції з державного бюджету.

А в селі Руда Жванецької тергромади сьогодні, до дня захисту дітей, працівники будинку культури влаштували для малечі різноманітні ігри та забави. Діти активно брали участь у конкурсах, малювали свої мрії за допомогою кольорової крейди, а наприкінці свята отримали солодкі подарунки.

Тільки така єдність, взаємодопомога та спільна праця зможе принести результати. Добре, що в нас на Камянеччині є люди, які не тільки словами, а й ділом роблять такі необхідні й часом непомітні справи.

2ogoloshenya