Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Хмельницький міськрайонний суд обрав міру запобіжного заходу для екс-директора департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Романа Миколаїва у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення грошової застави.

Сьогодні відповідну ухвалу виніс слідчий суддя Сергій Марцинкевич.

Таким чином, суд задовольнив клопотання слідчого і прокуратури. На думку правоохоронців, Миколаїв може переховуватися від слідства та впливати на свідків. Арешт діятиме до 26 липня.

Екс-посадовцю повідомлено підозру за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років та права керувати транспортними засобами на строк до 3-х років.

Крім цього, у залі суду оголосили експертний висновок, згідно з яким Миколаїв перебував у стані алкогольного сп’яніння (0,61 проміле) за кермом службового електромобіля “Nissan Leaf”.

Захисник Миколаїва просив застосувати до його клієнта домашній арешт. Він вважав, що це дозволить підозрюваному зустрітися з родиною загиблих та відшкодувати завдані збитки.

“Він (Миколаїв – НГП) знаходитиме діалог у правовому полі”, – запенив захисник.

Нагадаємо, що за останні два роки роботи на посаді керівника депаратаменту освіти Роман Миколаїв дозволяв собі епатажні випади. Зокрема, погрожував батюшкам УПЦ МП судами, якщо ті освячуватимуть міські навчальні заклади; назвав фальсифікацією реформи Міносвіти.

Крім цього, громадська організація «Батьківська ініціатива м.Хмельницького» судилася з мером Олександром Симчишином. Вони вимагали звільнити Миколаїва через невідповідність займаної посади. Серед їхніх аргументів це – незаконне підвищення керівнику освіти рангу на два ступеня за менше року роботи на вказаній посаді.

Також на день призначення на посаду начальника управління Хмельницької міської ради Миколаїв мав вищу педагогічну освіту, стаж педагогічної роботи 1 рік 10 місяців та стаж державної служби 1 рік 11 місяців, що не відповідає вимогам наказу Головного управління державної служби України від 29.12.2009 року №406.

27 квітня 2018 року Хмельницький міськрайонний суд відмовив ГО у задоволенні відповідних позивних вимог.

Довідка НГП. Роман Миколаїв очолював департамент освіти та науки Хмельницької міської ради з березня 2016 року. Свою трудову діяльність розпочав 2002 року, працюючи викладачем кафедри соціальної роботи та загальноосвітніх дисциплін хмельницької філії ВМУРоЛ “Україна”. Також займав посади провідного фахівеця Координаційного центру по роботі з громадськістю Міжрегіональної Академії управління персоналом, головного спеціаліста відділу з питань фізичної культури та спорту управління у справах сім’ї, молоді та спорту Хмельницької ОДА, викладачем в одному з вишів на Тернопільщині.

Джерело

 

2ogoloshenya