Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

8 років позбавлення волі – таке покарання призначив Кам’янець - Подільський міськрайонний суд обвинуваченому за ч. 1 ст. 115 КК України – умисне вбивство.

За вироком, трагічні події розгорталися 18 грудня 2010 року в одній із квартир «міста на камені». Тоді ще 28-річний чоловік з батьком, співмешканкою та друзями чаркували на кухні. Коли вже всі розійшлися, а він прибирав після застілля, зайшла його нетвереза мати. Між жінкою і сином розгорілася сварка, під час якої той її вдарив по обличчю. На цьому усі розійшлися спати по своїх кімнатах.

Але серед ночі молодого чоловіка розбудила гучна сварка, що долинала вже з батьківської спальні. Розізлившись, він зайшов до кімнати і почав бити матір руками по обличчю, а потім ще й душити, допоки та не замовкла. На ранок з’ясується, що жінка померла.

Того, що вбив матір, син не визнає. Каже, що на кухні справді її вдарив, але потім пішов до своєї спальні й у батьківську не заходив. А свої свідчення, що із самого початку давав поліцейським, мовляв, бив і душив, поки та не затихла, давав під їхнім тиском.

 Різнилися варіанти того, від чого померла жінка, і у судово-медичних експертів: одні стверджували, що від механічної асфікції, інші – що від смертельної дози алкоголю (в крові його було 5,7% (проміле)).

Після дослідження висновків декількох повторних і додаткових комісійних судово-медичних експертиз, інших доказів у справі, у тому числі – фото і відео, показів учасників процесу Кам’янець-Подільський міськрайонний суд виніс свій вердикт – обвинувачений вчинив вбивство, стиснувши руками шию жінки.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

2ogoloshenya