Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Як і кожного року, на території Хмельницької області так і в обласному центрі зокрема почалась комплексна оперативно-профілактична операція під умовною назвою «Мак».

Заходи проводитимуться у два етапи. Перший — підготовчий, він триватиме в період з 25 по 31 травня. Другий — практичний етап протяжністю у 4 місяці — з 1 червня по 27 вересня.

Громадяни, які вирощують наркомісткі рослини та сподіваються залишитися безкарними - за незаконне культивування маку чи конопель (в тому числі збереження самосійних рослин) підпадають під статті Кримінального та Адміністративного кодексів, залежно від кількості виявлених рослин.

Згідно чинного законодавства посів та вирощування снотворного маку конопель дозволяється лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензію на здійснення відповідних видів діяльності.

Що стосується відповідальності, то згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

А вже за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Шановні громадяни, якщо Вам відомо про місця, де ростуть наркомісткі рослини, або про осіб, які займаються їх культивацією, обов’язково повідомте про це працівників поліції (конфіденційність гарантовано).

Джерело

 

2ogoloshenya