Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Результат пошуку зображень за запитом "експорт до росії"

Загальна вартість товарів, експортованих підприємствами області за кордон,  на початок травня склала 3 мільярди 70 мільйонів гривень, що на 39 відсотків більше, ніж у цей же період минулого року.

Про це свідчать статистичні дані Хмельницької митниці ДФС.

Вагові обсяги експорту при цьому збільшилися до 300 тонн, що на 46 відсотків більше, ніж у 2017 році. Кількість експортних митних декларацій зросла на 29 відсотків – до 5,8 тисяч.

Основним торгівельним партнером для подолян щодо експорту залишається Польща, до якої підприємці краю відвантажили продукції на 605 мільйонів гривень, або на 19 відсотків від загального обсягу. Зокрема, поляки придбали на Хмельниччині мед, стальний прокат, меблі, олію, соєвий шрот, санітарно-технічні вироби, пакувальну плівку тощо.

Вартість експортованих товарів до Росії протягом року зросла на третину – до 377-ми мільйонів гривень, що складає 12 відсотків від загального обсягу.

На третьому місці за обсягами відвантаженого експорту опинилася Великобританія, яка придбала у подолян борошно, солод, частини дерев’яних меблів, паливну деревину, пшеницю, насіння, цукор та інше. Загалом придбано на 270 мільйонів гривень, що складає 9 відсотків від загалу.

Ще одним важливим для Хмельниччини експортним партнером є Естонія, яка цього річ купила продукції на 246 мільйонів гривень, або на 8 відсотків від загальної кількості експортованих товарів.

Решта країн-партнерів, а це Об’єднані Арабські Емірати, Молдова, Румунія, Німеччина, Грузія та Віргінські острови, частки яких у структурі подільського експорту коливаються від 3 до 5 відсотків.

2ogoloshenya