Група реагування патрульної поліції Віньковецького відділення поліції в одному із сіл району затримала мешканця Хмельницького, який викрав у свого товариша автомобіль «Шкода Фаворит».

Ввечері 27 травня 35-річний власник авто та 28-річний викрадач, які давно товаришували, відпочивали у одній компанії. Спожитий під час застілля алкоголь дав про себе знати сімейним скандалом між молодшим з чоловіків та його співмешканкою.

Доки старший товариш з дружиною намагалися залагодити конфлікт та заспокоїти жінку, підігрітий спиртним молодик спустився у двір, сів за кермо автівки, скориставшись тим, що ключі були у замку запалювання, і вирушив у Віньковецький район до родичів.

Власник викраденого транспортного засобу, виявивши його відсутність, одразу звернувся до поліції. Правоохоронці одразу зорієнтували на пошуки авто колег з усієї області. Незабаром схожий автомобіль працівники групи реагування патрульної поліції помітили у селі Охримівці Віньковецького району. Щоправда, водій напідпитку дорогою уже встиг добряче його пошкодити. 

Працівники поліції затримали підозрюваного, а машину доставили на штрафмайданчик.

Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтею 289 Кримінального кодексу України — Незаконне заволодіння транспортним засобом. Санкція цієї статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Крім того, на чоловіка склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп‘яніння.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

2ogoloshenya