Результат пошуку зображень за запитом "прокуратура"

Правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення винних у порушенні вимог антикорупційного законодавства осіб до визначеної Законом відповідальності.

Законодавство передбачає обов’язок посадовців відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також повідомляти про суттєві зміни в майновому стані.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Віталій Шістка, за результатами вжитих заходів і співпраці прокуратури області та співробітників Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України упродовж поточного року за порушення вимог фінансового контролю до адміністративної відповідальності притягнуто понад 40 осіб.

Зокрема, прокуратурою області встановлено, що одним із заступників начальника відділу Головного управління статистики у Хмельницькій області, який є державним службовцем категорії «Б», електронне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані після продажу квартири у лютому 2017 року, в порушення ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції, зроблено лише через три місяці після вчинення правочину.

За результатами судового розгляду протоколу, за участі працівників галузевого відділу прокуратури області, постановою Хмельницького міськрайонного суду, вказану особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП та на неї накладено штраф у розмірі 1700 грн.

Апеляційним судом Хмельницької області зазначене рішення суду залишено без змін.

Крім того, прокуратурою області начальнику Головного управління статистики в Хмельницькій області, в порядку ч.3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції, з метою виявлення причин і умов, що сприяли невиконанню вимог Закону, внесено подання.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

2ogoloshenya