Вчора, 18 травня в Кам'янці-Подільському розпочалися заходи присвячені дню міста.

Понад три тисячі кам’янчан об’єдналися в одній «живій» композиції і на центральному стадіоні ім. Тонкочеєва утворивши величезний герб міста, тим самим встановивши новий рекорд України.

Зафіксувати чергове досягнення міста прибула представник Національної книги рекордів Лана Вєтрова.
В цей же день було офіційно відкрито кований металевий герб Кам’янця-Подільського, який став найбільшим в України, ввійшовши до Національного реєстру рекордів.


Герб встановлений на перехресті проспекту Грушевського та вулиці Північної. Композиція розмірами 4 на 2,70 метри й вагою півтори тони радуватиме кам’янчан та гостей міста, які в’їжджають з боку Хмельницького своєю витонченістю та вишуканістю.


Виготовила герб майстерня Ростислава Пугача. Вартість робіт склала близько 260 тисяч.


Сьогодні 19 травня в сесійній залі Камянець-Подільської міської ради відбулося нагородження переможців конкурсів фотосвітлин. «Я - маленький кам’янчанин» Міський голова вручив кожному на пам'ять про участь у конкурсі призи.


Також сьогодні представники міської влади, закордонних делегацій, військові Центру розмінування поклали квіти до меморіалу Пам’яті Героїв АТО, який був встановлений на вулиці Гагаріна 14 жовтня 2015 року в знак вшанування всіх учасників бойових дій на Сході. Квіти до меморіалу поставили міський голова Михайло Сімашкевич, його заступники, а також представники делегацій із Литви, Латвії, Польщі та Словаччини, які завітали сьогодні на заходи, присвячені святкуванню Дня міста.


19 травня також відбулася урочиста сесія міської ради з нагоди Дня міста. У засіданні взяли участь десять офіційних закордонних делегацій із Литви, Латвії, Польщі і Словаччини, гості з сусідніх міст - Чорткова, Умані, Хотина та заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.


Привітав кам’янчан зі святом та подякував друзям, які завітали на День народження Кам’янця міський голова Михайло Сімашкевич. Також зі словами найкращих побажань до присутніх в залі звернувся народний депутат України Володимир Мельниченко, який пообіцяв й надалі спільно з міською владою та допомогою вищого керівництва держави втілювати в життя проекти на благо міста.
Вітальну листівку, яку кам’янчанам передав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, зачитав Юрій Лавренюк, який і від себе побажав рідному місту усіх гараздів.

23
Після цього зі словами вітань та побажаннями Кам’янцю миру і подальшого процвітання, виступили представники офіційних делегацій. Уже традиційно староста Глогівського повіту (Польща) Ярослав Дудковяк передав подарунок нашим вогнеборцям. Допомога кам’янецьким пожежникам від цього повіту має декілька років постійний характер і чималі фінансові вкладення.
Одразу ж після урочистої сесії, відбулося підписання протоколів про наміри співпраці Кам’янця-Подільського з польським містом Влодава та Влодавським повітом.


Згодом на площі Польський ринок відбулось урочисте відкриття Дня міста "Кам'янець - острів скарбів 2018". Із вітальним словом до присутніх звернувся народний депутат Володимир Мельниченко.

Після урочистого відкриття за участю делегацій із Литви, Латвії, Польщі та Словаччини, а також міст Чортків, Хотин, Умань всіх присутніх запросили до пригощання подільськими варениками. Спеціально до свята кам’янчани наліпили їх аж п'ять тисяч, ще й з різними начинками! До смаку подільська страва прийшлася й гостям.
Разом зі смачним дійством на присутніх чекало і фольклорне.46

А після – ще й великий концерт. Адже спеціально до Дня міста Кам’янець запросив у гості співачку MamaRika, яка завершує сьогоднішній день і дарує всім глядачам заряд вибухових емоцій.

За інформацією прес-служби Камянець-Подільської міської ради.

2ogoloshenya